Na istrskih cestah zastoji

Da se bliža konec vročega vikenda, to popoldne kaže tudi stanje na istrskih cestah. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na mejnem prehodu Dragonja čakalna doba pri prehodu s Hrvaške v Slovenijo približno 15 minut, zastoji pa nastajajo tudi na cesti Portorož - Izola. Vročina bo sicer prihodnji teden popustila.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Promet je zaradi več prireditev in delovnih zapor danes oviran tudi ponekod drugje po Sloveniji. Med drugim bodo po podatkih prometno-informacijskega centra do 16. ure zaradi kolesarskega maratona Franja zaprte nekatere ceste v Ljubljani in okolici.

Zaradi del je promet oviran tudi na štajerski avtocesti v bližini Celja, danes do 19. ure pa je predvideno tudi zaprtje ceste Brnik - Kranj pri Šenčurju, in sicer zaradi gradnje krožišča. Obvoz je urejen skozi Šenčur.

Vročina bo prihodnje dni nekoliko popustila. Kot so danes objavili na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso), po ponedeljku vsaj teden dni temperature po Sloveniji ne bodo dosegle 30 stopinj Celzija.

Danes je bilo ob 15. uri najtopleje v Murski Soboti, kjer so izmerili 31 stopinj Celzija, ob istem času so v Portorožu namerili 23 stopinj Celzija. V soboto pa so najvišjo temperaturo po podatkih Arsa izmerili na Letališču Cerklje ob Krki, in sicer 31,5 stopinje Celzija.

Po napovedih meteorologov bo v ponedeljek spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. V torek bo na Primorskem spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, drugod pa bo pretežno oblačno, občasno bo še deževalo, na vzhodu bo povečini suho. Po napovedih meteorologov se bo osvežilo.

STA


Najbolj brano