Na dopust v Grčijo z več gotovine

Slovensko zunanje ministrstvo slovenskim državljanom, ki nameravajo potovati v Grčijo, svetuje, da je glede na trenutne omejitve nekaterih bančnih storitev priporočljivo, da imajo pri sebi zadostno količino gotovine.

Fotografija je simbolična.

 Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična.  Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Po zaostritvi grške dolžniške krize so namreč banke v Grčiji od danes zaprte, kar bo verjetno veljalo do 6. julija, za grške državljane pa so na 60 evrov omejili tudi dvig gotovine z bankomatov na dan.

Omejitev količine dnevnega dviga gotovine iz bankomatov sicer ne velja za tujce oziroma kreditne kartice, izdane izven Grčije, piše na spletni strani MZZ.

Po poročanju tujih tiskovnih agencij pa je težava v tem, da je kar nekaj bankomatov po navalu v zadnjih dneh brez denarja. Tako naj bi bankomati danes ostali nedelujoči, ponovno pa bo denar moč dvigovati v torek. Kakšne bodo razmere v prihodnjih dneh, ni mogoče napovedati.

MZZ na svoji spletni strani izpostavlja, da ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje, svetujejo pa običajno previdnost.

Svetujejo tudi, da se slovenski državljani pred odhodom pozanimajo o varnosti potovanja, da spremljajo poročila medijev in informacije iz drugih virov ter da pred odhodom posredujejo obrazec, s katerim bodo ministrstvo obvestili o svojem potovanju na: http://www.mzz.gov.si/si/konzularne_informacije/informacije_za_popotnike/prostovoljno_obvescanje_o_potovanju_v_tujino/

STA


Najbolj brano