Na cestah več zastojev, na meji čakalne dobe

Na slovenskih cestah je zgoščen promet, več je zastojev. Promet je močno povečan na primorski avtocesti proti Ljubljani, kjer je zaradi prometne nesreče oviran med Uncem in Logatcem. Nastaja daljši zastoj, pot se od Kopra do Ljubljane podaljša za okoli pol ure. Čakalne dobe so pri vstopu s Hrvaške v Slovenijo, občasno zapirajo karavanški predor.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj na gorenjski avtocesti med priključkom Hrušica in predorom Karavanke proti Avstriji dolg štiri kilometre. Občasno zapirajo karavanški predor zaradi policijske kontrole na avstrijski strani, na prometno-informacijskem centru pa voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice-vzhod.

Zastoji so na cestah Sečovlje-Portorož-Izola ter Šmarje-Koper. Zastoj, dolg 2,5 kilometra, je tudi na štajerski avtocesti pred razcepom Slivnica proti Mariboru. Promet je zgoščen tudi na severni ljubljanski obvoznici med Novimi Jaršami in Tomačevim proti Bežigradu.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih s Hrvaško. Na prehodih Dragonja, Sečovlje in Gruškovje je pri vstopu v Slovenijo treba čakati približno 30 minut, čakalna doba pa se povečuje.

Daljši zastoji so tudi na hrvaških cestah proti Sloveniji. Zastoj na istrskem ipsilonu je dolg pet kilometrov, na cesti od Buzeta proti mejnemu prehodu Sočerga pa je zastoj pred delovno zaporo dolg tri kilometre.

Na prometno-informacijskem centru za državne ceste do večera še pričakujejo povečan promet iz smeri Obale proti notranjosti države, nato pa naj bi se promet počasi začel redčiti.

STA


Najbolj brano