Mejni prehod Obrežje znova odprt, tudi polovica pomurske avtoceste

Skupino nekaj deset beguncev, ki je več ur čakala na mejnem prehodu Obrežje, so policisti spustili v državo in jo odpeljali v sprejemni center v Brežice. Mejni prehod Obrežje pa je znova odprt za promet. Pomurska avtocesta, ki je bila med Lenartom in Pernico zaradi večjega števila beguncev na cesti nekaj časa polovično zaprta, je zdaj znova prevozna, a ob njej še vedno v smeri proti pesniškemu krožišču pešači okoli 50 beguncev iz Črnega lesa. Med tem jim ustavljajo posamezniki vozniki z osebnimi avtomobili in jih vozijo do Šentilja.

Mejni prehod Obrežje Foto: STA
Mejni prehod Obrežje Foto: STA

OBREŽJE >Na mejni prehod Obrežje so namreč popoldan prišle nove, manjše skupine beguncev, ki jih policisti sprva niso spustili v državo. Ker je nekaj beguncev ob prihodu na mejo hodilo po cesti, so mejni prehod začasno zaprli. Prehod je bil začasno zaprt pri vstopu v državo za osebna vozila in avtobuse.

Policisti so pri registraciji migrantov v sprejemnem centru na Gruškovju zjutraj odkrili 43-letnega Srba, ki je pomešan v skupino 51 beguncev skušal prečkati mejo. Pri preverjanju so ugotovili, da mu je Nemčija izrekla ukrep prepovedi vstopa v schengensko območje, zato so ga vrnili na Hrvaško, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Kot navajajo na policiji, so Srba odkrili kljub temu, da je pritok migrantov, ki jih policisti prevzemajo na meji s Hrvaško, izjemen. Kot pravijo, policisti dosledno registrirajo in nameščajo v namestitvene centre po Sloveniji vse migrante, ki jih prevzamejo na meji, ter tako še vedno vestno in motivirano izvajajo domačo in schengensko zakonodajo.

Nato so skupino vendarle spustili v državo in jo z avtobusom odpeljali v sprejemni center v Brežice. Na Obrežju tako drugih beguncev trenutno ni, mejni prehod pa je znova odprt za promet.

STA


Najbolj brano