Na DUTB iz Banke Celje najvišja terjatev do Cimosa

Banka Celje, ki jo je država sredi decembra lani nacionalizirala, je na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) prenesla 94 terjatev do družb. Najvišja med njimi, vredna 43,24 milijona evrov, je terjatev do Cimosa, med višji pa so še terjatve do holdingov Zvon Ena in Dva ter CG Investa v stečajih.

Banka Celje, ki jo je država sredi decembra lani nacionalizirala, je na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) prenesla 94 terjatev do družb. Najvišja med njimi, vredna 43,24 milijona evrov, je terjatev do Cimosa. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Banka Celje, ki jo je država sredi decembra lani nacionalizirala, je na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) prenesla 94 terjatev do družb. Najvišja med njimi, vredna 43,24 milijona evrov, je terjatev do Cimosa. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Banka Celje je decembra lani na DUTB prenesla skupaj 94 terjatev v nominalni vrednosti 398,5 milijona evrov, za katere je DUTB odštela 125,3 milijona evrov v obveznicah z državnim jamstvom, ki zapadejo decembra 2017.

Med večjimi dolžniki so še Epic Postojna v stečaju, Maksima Invest v stečaju, Poteza Naložbe v stečaju, T-2 in Cestno podjetje Ljubljana v stečaju.

Kot izhaja iz seznama, ki ga je na svoji spletni strani objavila DUTB, je najvišja terjatev do Cimosa. Sledi terjatev v višini 20,1 milijona evrov do družbe CG Invest v stečaju, terjatev v višini 16,7 milijona evrov do družbe Zvon Dva Holding v stečaju ter terjatve v višini po 13,7 milijona evrov do družb Zvon Ena Holding v stečaju, Aero Holding in Finetol v stečaju.

STA


Najbolj brano