NSi bo terjala odgovornost, če Telekom Slovenije ne bo prodan

Čeprav se zdi, da je tudi tokratna prodaja Telekoma Slovenije ponovno padla v vodo, v NSi glede na odziv Cinvena še vedno upajo, da bo Slovenski državni holding (SDH) prodajo dokončal, saj vrednost Telekoma še naprej strmo pada, so zapisali v sporočilu za javnost.

Čeprav se zdi, da je tudi tokratna prodaja Telekoma Slovenije 
ponovno padla v vodo, v NSi glede na odziv Cinvena še 
vedno upajo, da bo Slovenski državni holding (SDH) prodajo 
dokončal, saj vrednost Telekoma še naprej strmo pada, so 
zapisali v sporočilu za javnost. Foto: STA
Čeprav se zdi, da je tudi tokratna prodaja Telekoma Slovenije ponovno padla v vodo, v NSi glede na odziv Cinvena še vedno upajo, da bo Slovenski državni holding (SDH) prodajo dokončal, saj vrednost Telekoma še naprej strmo pada, so zapisali v sporočilu za javnost. Foto: STA

LJUBLJANA > Kot so napovedali, bodo terjali odgovornost, če Telekom ne bo prodan.

Kot so spomnili v NSi, so v britanskem skladu Cinven, ki se poteguje za nakup Telekoma, v zadnjem odzivu jasno zapisali, da so pripravljeni počakati na odločitev makedonskega varuha konkurence o primernosti združitve družb One in Vip, ki naj bi bila znana do 9. julija. “To pa pomeni, da je zavezujoča ponudba Cinvena z dne 20. maja, ki jo je potrdil tudi nadzorni svet SDH, očitno še vedno aktualna,” ugotavljajo v NSi.

Če Telekom Slovenije v zdajšnjem prodajnem postopku ne bo prodan, bodo v NSi “terjali odgovornost zlasti tistih, ki so s svojimi političnimi aktivnostmi poskrbeli, da se je več kupcev umaknilo iz prodajnega postopka, s čimer je bila Sloveniji povzročena več stomilijonska škoda”.

SDH je sicer v ponedeljek sporočil, da ne sprejema dodatnih pogojev, ki jih je Cinven za nakup večinskega deleža Telekoma Slovenije posredoval kot dodatek k zavezujoči ponudbi. SDH namreč ocenjuje, da bi takšni dodatni pogoji za konzorcij prodajalcev predstavljali preveliko tveganje in bi lahko neutemeljeno pripeljali do znižanja kupnine. SDH je sicer še vedno pripravljen transakcijo zaključiti pod pogoji, ki jih je potrdil nadzorni svet minuli teden.

Iz Cinvena pa so danes sporočili, da so razočarani, ker se s SDH niso uspeli dogovoriti glede odprtih vprašanj, povezanih s transakcijo v Makedoniji, zato pogoji za sklenitev posla v tem trenutku niso izpolnjeni. Dodali pa so, da še naprej ostajajo zainteresirani za nakup večinskega deleža v Telekomu in so v prihodnjih tednih, ko bo več jasnosti glede transakcije v Makedoniji, pripravljeni ponovno oceniti položaj.

Cinven je namreč svojo zavezujočo ponudbo dopolnil zaradi zamud v postopkih regulatorne presoje Telekomovega prevzema Debitela in transakcije s hčerinsko družbo One v Makedoniji, ki naj bi vnašale dodatno negotovost.

STA


Najbolj brano