NLB bo posameznemu prosilcu odpustila do 1000 evrov dolga

Največja slovenska banka NLB, ki je kot prva banka pristopila k projektu za odpis dolgov socialno najšibkejšim, je danes sporočila, da bo posameznemu prosilcu odpustila dolg po eni ali več terjatvah, delno ali v celoti, v skupni višini do vključno 1000 evrov. Sicer je k projektu o enkratnem odpisu dolgov, pristopilo že več kot 80 podpisnikov.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > V NLB so vloge začeli sprejemati 3. avgusta, sprejemajo pa jih do 31. oktobra.

Bankam, ki bodo odpuščale dolgove, se je sicer pridružila tudi NKBM, a je na seznamu podpisnikov na spletni strani ministrstva za delo še ni. Vloge za odpis dolga naj bi v Mariboru začeli sprejemati septembra.

Na Gorenjski banki, ki je tudi podpisnica sporazuma, so z informacijami bolj skopi. Na spletni strani banke pa je mogoče prebrati, da bodo odpisali dolg v primeru, “ko skupni dolg posameznika do banke na dan odpisa ne bo presegal 100 evrov”.

V projektu sodeluje tudi Finančna uprava RS, ki je zapisala, da bodo posameznikom, ki izpolnjujejo pogoje, odpisali dolg do višine 50 evrov.

Na seznamu ministrstva za delo je doslej zbranih 86 podpisnikov - 49 občin, med drugim mestne občine Ljubljana, Maribor, Celje in Velenje, 24 podjetij, kot je Petrol, in 13 komunalnih podjetij iz občin, kot so Kranj, Trbovlje in Črnomelj.

STA


Najbolj brano