Mramor z avtorskimi in podjemnimi pogodbami do 82 tisočakov

Minister za finance Dušan Mramor je danes razgrnil prihodke iz naslova avtorskih in podjemnih pogodb, ki jih je s strani ljubljanske ekonomske fakultete prejel v času od nastopa funcionarskega položaja v letu 2003. Znesek honorarjev znaša 82.270,59 evra, so danes sporočili s finančnega ministrstva.

Mramor je od leta 2003 poleg rednega dela predaval v nekaterih mednarodnih programih doma in v tujini ter sodeloval pri nekaj raziskovalnih projektih, za kar je tudi dobil honorar. Foto: STA
Mramor je od leta 2003 poleg rednega dela predaval v nekaterih mednarodnih programih doma in v tujini ter sodeloval pri nekaj raziskovalnih projektih, za kar je tudi dobil honorar. Foto: STA

LJUBLJANA > Dušan Mramor je od leta 2003 poleg rednega dela predaval v nekaterih mednarodnih programih doma in v tujini ter sodeloval pri nekaj raziskovalnih projektih, za kar je tudi dobil honorar. V tem času je dve leti opravljal funkcijo finančnega ministra, šest let pa je bil dekan ekonomske fakultete in se je v tem času predavanjem ter projektnemu delu delno odpovedal.

Mramor je po pojasnilih finančnega ministrstva med letoma 2006 in 2014 prejel 72.151,59 evra, v triletnem obdobju pred tem pa 10.119 evrov.

Na ministrstvu so tako medijske navedbe o Mramorjevih prejemkih iz naslova avtorskih in podjemnih pogodb - govorilo se je o 200.000 evrih, nekateri mediji so omenjali celo polmiljonske honorarje - označili za popolnoma izmišljene.

Mramor je stališče glede projektov in programov na fakultetah, ki niso financirani iz javnega denarja, že pojasnil ob robu torkovega zasedanja sveta finančnih ministrov EU v Bruslju.

Mramor je po odstopu šolske ministrice Stanke Setnikar Cankar drugi minister, ki se je zaradi honorarjev znašel pod medijskimi pritiski. A aplikacija Supervizor njegovih prejemkov za zadnjih 12 let ne navaja.

STA


Najbolj brano