Mramor vztraja: Izredne uskladitve pokojnin ne bo

Finančni minister Dušan Mramor vztraja pri svojem stališču glede izredne uskladitve pokojnin. Kot je dejal, so slovenske zaveze po ustavi, fiskalnem pravilu in paktu stabilnosti jasne, zato izredne uskladitve pokojnin v proračunu ni.

Finančni minister Dušan Mramor vztraja pri svojem stališču 
glede izredne uskladitve pokojnin. Foto: STA
Finančni minister Dušan Mramor vztraja pri svojem stališču glede izredne uskladitve pokojnin. Foto: STA

LJUBLJANA > “V proračunih za letos in za prihodnje leto, ki gresta v smeri, kot je potrebno, da smo usklajeni z ustavo in evropsko zakonodajo, te uskladitve ni,” je danes ob robu poslovnega zajtrka Ameriške gospodarske zbornice v Ljubljani novinarjem dejal Mramor in dodal, da mora kot finančni minister skrbeti, da smo v skladu z ustavo in evropskimi pravili.

Medtem ko Mramor vztraja na svojem stališču glede izredne uskladitve pokojnin, pa je koalicija, kot je v četrtek dejal poslanec Desus Franc Jurša, glede tega usklajena, dogovoriti da se mora le še kdaj in kako bo to izvedla.

Jurša je sicer priznal, da finančni minister vztraja pri tem, da odhodki tudi na tem segmentu ne smejo biti višji, a ob tem izrazil upanje, da se bodo v prihodnjih dneh glede tega vendarle uskladili in dogovorili, kdaj bo izvedena izredna uskladitev. Od časovnice uskladitve je namreč odvisen tudi strošek za proračun.

Vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer pa je v četrtek pojasnila, da bodo uskladitvi pokojnin namenili posebno srečanje, na katerem želijo poiskati rešitev, kako v danih finančnih okvirjih zagotoviti ta denar.

STA


Najbolj brano