Mramor vrnil ves dodatek za stalno pripravljenost

Minister za finance Dušan Mramor je na skupni seji odbora za izobraževanje in komisije za nadzor javnih financ povedal, da je vrnil ves dodatek za stalno pripravljenost, ki ga je prejel kot dekan ekonomske fakultete. Dejal je, da je izplačevanje dodatka odobril v dobri veri, da je zakonito, in se še enkrat opravičil vsem, ki jih je s tem prizadel.

Dušan Mramor Foto: STA
Dušan Mramor Foto: STA

LJUBLJANA > Že pred tem je tudi ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič napovedala, da bo tudi sama v celoti vrnila denar, ki ga je kot univerzitetna profesorica prejela iz naslova dodatka za stalno pripravljenost. Kot je dejala novinarjem v DZ, je doslej že vrnila 3150 evrov, namerava pa vrniti še približno 14.000 evrov.

Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino ter komisija za nadzor javnih financ namreč danes na zahtevo SDS razpravljata o dodatkih za stalno pripravljenost, ki so ga v zadnjih letih izplačevale nekatere fakultete ljubljanske univerze.

Dušan Mramor se je seje udeležil le za pol ure, po nekaj povedanih stavkih pa jo je zapustil, ker da se mora udeležiti seje vlade. Proti temu so nastopili v ZL in SDS ter Alenka Bratušek (poslanska skupina nepovezanih poslancev), ki so menili, da bi minister moral biti navzoč na seji, posebej, ker je dodatek prejemal tudi sam, na podlagi njegove odločitve pa ga je izplačevala tudi ekonomska fakulteta, ki jo je vodil kot dekan. Bratuškova je dodatno opozorila, da so skupno nujno sejo že prestavili za en teden in to ravno zaradi Mramorja.

Seja je bila zato prekinjena, da preverijo, ali lahko zagotovijo navzočnost Mramorja, po pol ure pa so z njo nadaljevali brez njegove navzočnosti.

STA


Najbolj brano