Mramor privolil v kandidaturo za ministra za finance

Dušan Mramor je privolil v kandidaturo za ministra za finance v bodoči vladi, je SMC zapisala na družbenem omrežju Twitter. Mramor je že bil finančni minister med letoma 2002 in 2004, dekan Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani med letoma 2007 in 2013 ter prvi predsednik strokovnega sveta Agencije za trg vrednostnih papirjev.

Dušan Mramor je privolil v kandidaturo za ministra za finance Foto: STA
Dušan Mramor je privolil v kandidaturo za ministra za finance Foto: STA

LJUBLJANA > V SMC so na spletni strani izrazili prepričanje, da bo Dušan Mramor s svojo ekipo in v sodelovanju z ostalimi ministri v prihodnji vladi pomembno prispeval k uravnoteženju javnih financ in postopnem dvigu kakovosti življenja v Sloveniji.

Mramor je profesor na ekonomski fakulteti, kot minister v času vlade pod vodstvom Antona Ropa pa je javnosti ostal najbolj v spominu po davčni reformi, o kateri se mnenja razlikujejo.

V novi vladi bo verjetno 15 ministrstev. Desusu naj bi pripadli štirje, SD pa trije resorji. Kateri stranki, ki bodo tvorile koalicijo, bo pripadel kateri resor, bo še predmet razprave, beseda pa bo zagotovo tekla tudi o številu resorjev. V Desusu si jih namreč želijo pet.

STA


Najbolj brano