Mramor nima dokazov o povezanem delovanju Cinvena z Deutsche Telekomom

Finančni minister Dušan Mramor je ugibanja o domnevni povezanosti sklada Cinven z Deutsche Telekomom pri nakupu Telekoma Slovenije preverjal, a nima nobenih dokazov, da je šlo za povezano delovanje. To je povedal danes v DZ v odgovoru poslancu ZL Luki Mescu. Tega je zanimalo, če držijo nedavne navedbe ministrov Dragonje in Počivalška v Mladini.

Finančni minister Dušan Mramor je ugibanja o domnevni 
povezanosti sklada Cinven z Deutsche Telekomom pri nakupu Telekoma Slovenije preverjal, a nima nobenih dokazov, 
da je šlo za povezano delovanje. Foto: STA
Finančni minister Dušan Mramor je ugibanja o domnevni povezanosti sklada Cinven z Deutsche Telekomom pri nakupu Telekoma Slovenije preverjal, a nima nobenih dokazov, da je šlo za povezano delovanje. Foto: STA

LJUBLJANA > Državni sekretar na ministrstvu za finance Metod Dragonja in gospodarski minister Zdravko Počivalšek sta namreč nedavno za tednik Mladina potrdila, da sta seznanjena z informacijami, da britanski sklad Cinven v postopku privatizacije Telekoma Slovenije deluje v dogovoru z Deutsche Telekomom.

Mramor je spomnil, da ministrstvo posameznih postopkov privatizacije ne more pojasnjevati, ker je Slovenski državni holding, ki vodi postopke, edini pooblaščen izvajati postopke samostojno in ni vezan na nobeno soglasje oz. omejitve.

Ob tem je navedel informacije, ki so dostopne širši javnosti. Nicolas Paulmaier iz Cinvena je že januarja v intervjuju za časnik Finance pojasnil njihove cilje v primeru uspešnega nakupa Telekoma - na koncu prodaja družbe, običajno preko javne ponudbe na eni od borz.

To, da namerava Cinven v primeru uspešnega nakupa Telekoma tega na koncu prodati, torej po ministrovih besedah ni nobena skrivnost. Če k temu prištejemo zadnje javne informacije, da naj bi se iz tekme za Telekom Slovenije umaknil Deutsche Telekom, se seveda po njegovem pojavlja tudi ugibanje o domnevni povezanosti obeh tekmecev oziroma njunem domnevnem usklajevanju delovanja.

"Ne glede na to so bile navedbe novinarja za tednik Mladina glede izjave državnega sekretarja Metoda Dragonje napačne in nepoštene, saj on takšne izjave ni dal, niti ni bil s strani novinarja zaprošen za izjavo, ampak sta v neprimernem trenutku o tej zadevi izmenjala le nekaj besed, kar je novinar izkoristil in vse besede državnega sekretarja vzel grobo iz konteksta neformalnega pogovora," je dejal minister.

Na te besede se je zvečer odzval novinar MladineBorut Mekina. "Ni šlo za neformalni pogovor, niti za jemanje besed iz konteksta, niti za neprimerni trenutek, ampak za izmenjani SMS sporočili 4. maja ob 10. uri dopoldne," je zapisal.

Mramor je tudi spomnil, da je podlaga za prodajo Telekoma sklep DZ iz leta 2013 o privatizaciji 15 družb v državni lasti. "SDH ima torej še vedno vse potrebne pravne podlage, da te prodajne postopke vključno s Telekomom Slovenije izpelje do konca," je še dejal.

STA


Najbolj brano