Mramor ni prepričal Erjavca, ki vztraja pri strateškem značaju Zavarovalnice Triglav

Finančni minister Dušan Mramor prvaka Desusa Karla Erjavca danes ni uspel prepričati z argumenti glede začasne uvrstitve Zavarovalnice Triglav med strateške naložbe, čeprav se bodo še sestali. Desus po Erjavčevih besedah vztraja, da Triglav ostane strateški. Medtem pa je Mramor po srečanju dejal, da bodo iskali skupno rešitev.

Dušan Mramor Karla Erjavca danes ni uspel prepričati z 
argumenti glede začasne uvrstitve Zavarovalnice Triglav med 
strateške naložbe. Foto: STA
Dušan Mramor Karla Erjavca danes ni uspel prepričati z argumenti glede začasne uvrstitve Zavarovalnice Triglav med strateške naložbe. Foto: STA

LJUBLJANA > “Dogovorili smo se, da se bomo še enkrat sestali. Morda bo Mramor izboljšal svojo argumentacijo,” je novinarjem po srečanju povedal Karl Erjavec. Po njegovih besedah Desus vztraja, da Zavarovalnica Triglav v strategiji upravljanja državnih naložb s klasifikacijo ostane strateška naložba.

Desus pričakuje, da bo klasifikacija ustrezno spremenjena in ne pristaja na približevanje z argumenti ministrstva. A očitno so se tudi na tem srečanju povsem drugače razumeli, saj je Dušan Mramor ob odhodu dejal, da so se dogovorili za iskanje skupne rešitve, ki bo vključevala argumente tako ministrstva za finance kot argumente Desus za strateški značaj Zavarovalnice Triglav.

Erjavec meni, da so ob sprejemanju klasifikacije na vladi očitno želeli izkoristiti njegovo odsotnost. V četrtek se je namreč mudil na zasedanju zunanjih ministrov zveze Nato v Turčiji, sam pa je, kot je danes pojasnil, predlagal preložitev potrjevanja strategije.

STA


Najbolj brano