Mramor napovedal menjavo neizvršnih direktorjev DUTB

Finančni minister Dušan Mramor je pred naslednjo sejo vlade, na kateri bodo odločali o ukrepih glede DUTB, v pogovoru za današnjo izdajo Večera napovedal kadrovske spremembe pri neizvršnih direktorjih DUTB. Načelno soglasje k imenovanju na to funkcijo sta vladi po pisanju petkovega Dela dala Stojan Petrič in Primož Karpe.

Finančni minister Dušan Mramor Foto: STA
Finančni minister Dušan Mramor Foto: STA

LJUBLJANA > "Vlada bo predlagala kadrovske spremembe pri neizvršnih direktorjih. Trudili se bomo za spremembe tudi v obstoječih pogodbah vodilnih Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki bodo nadaljevali delo," je povedal za Večer in dodal, da so oba vodilna moža DUTB "povabili, da ostaneta za dogovorjen čas".

Nabor predlaganih ukrepov je že pred časom napovedal državni sekretar na ministrstvu za finance Metod Dragonja, Mramor pa je za časnik razkril še, da "so pripravili nov predlog prejemkov v DUTB, ki bo veljal za neizvršne in izvršne direktorje ter ključne svetovalce. Zasledujemo cilj, da pridobimo najboljše strokovnjake, hkrati pa, da so njihovi prejemki sprejemljivi," je povedal.

Delo je ta teden pisalo, da finančno ministrstvo načrtuje zamenjavo neizvršnih direktorjev: Mitje Mavka, Carla-Johana Lindgrena in Arneja Berggrena, medtem ko naj bi obdržali Larsa Nyberga, sedaj predsednika upravnega odbora.

Petrič, ki dolga vodil Kolektor, je časniku potrdil, da je edini pogoj, ki ga je postavil, ta, da "funkcijo opravlja brezplačno". Karpe, ki je bil zaposlen v Telekomu in v SKB banki, danes pa je član nadzornega sveta Gorenjske banke in je eden od partnerjev naložbenega sklada Blue Sea Capital, pa je pred dnevi po navedbah Dela javno že potrdil, da je dal načelno soglasje za kandidaturo.

Med kandidati se omenja tudi Simoneti, profesor z ljubljanske pravne fakultete in med drugim nekdanji predsednik uprave Ljubljanske borze. Ta je za Delo dejal: "Ker je zadeva v teku, ne dajem komentarjev."

STA


Najbolj brano