Mojca Širok ne bo več dopisnica iz Rima

Janko Petrovec bo julija prevzel mesto dopisnika RTV Slovenija v Rimu, kjer bo nadomestil Mojco Širok, poroča Primorski dnevnik.

Mojca Širok je odlična poznavalka italijanske stvarnosti. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Mojca Širok je odlična poznavalka italijanske stvarnosti. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

RIM > Petrovec, ki je bil tudi igralec Slovenskega stalnega gledališča, je bil za dopisnika imenovan z notranjim razpisom v RTV, kjer je zaposlen. Petrovec je z RTV Slovenija začel sodelovati še kot študent, po enajstih letih v igralskem poklicu (bil je član ansambla Slovenskega stalnega gledališča) pa se je na Radiu Slovenija tudi redno zaposlil (2008). Med letoma 2011 in 2012 je bil v. d. urednika uredništva za kulturo, odtlej pa je urednik uredništva razvedrilnega programa, dodaja Primorski dnevnik.

Mojca Širok, ki je svojo novinarsko pot začela na Mladini, je kot dopisnica RTV Slovenija od blizu spremljala parlamentarni postopek zaščitnega zakona za slovensko manjšino in je odlična poznavalka italijanske stvarnosti.

Z Mojco Širok smo ob izidu njene knige Od Benedikta do Frančiška opravili tudi daljši intervju, ki si ga lahko preberete: “Metode bergoglio ne razume niti Vatikan”

Spletno uredništvo


Najbolj brano