Möderndorfer v stranki SMC

Dosedanji nepovezani poslanec Jani Möderndorfer je vstopil v SMC in njeno poslansko skupino, so danes sporočili iz stranke. Pogovori o sodelovanju so potekali že dlje časa, končno odločitev pa so sprejeli v tem tednu na delovnem srečanju poslanske skupine z ožjim vodstvom SMC, so pojasnili.

Dosedanji nepovezani poslanec Jani Möderndorfer je vstopil 
v SMC in njeno poslansko skupino.  Foto: STA
Dosedanji nepovezani poslanec Jani Möderndorfer je vstopil v SMC in njeno poslansko skupino.  Foto: STA

LJUBLJANA > “Poslanec Möderndorfer deli z nami temeljne socialno-liberalne vrednote in programska cilje ter bo spoštoval zaveze notranjega delovanja poslanske skupine in koalicijskega sodelovanja,” so sporočili iz SMC. Zapisali so, da Jani Möderndorfer v strankino poslansko skupino prinaša “izjemno politično znanje in parlamentarne izkušnje”.

Jani Möderndorfer je svojo politično kariero začel v LDS, leta 2006 jo je nadaljeval kot član Liste Zorana Jankovića, leta 2014 je soustanovil Zavezništvo Alenke Bratušek, zdaj pa se je priključil SMC.

Na novinarski konferenci je vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer povedala, da je Möderndorfer oseba, ki jim je že v izhodišču programsko in vrednostno blizu. Hkrati pa tudi priznava, da želijo z njegovim prihodom okrepiti podporo vladi v DZ.

SMC s poslancem Möderndorferjem ostaja sredinsko usmerjena liberalna stranka, ki si bo tudi naprej prizadevala za stabilno in uravnoteženo ter demokratično politično okolje, so dodali.

STA


Najbolj brano