Möderndorfer izstopil iz stranke ZaAB, odhaja tudi iz poslanske skupine

Vodja poslanske skupine ZaAB Jani Möderndorfer je izstopil iz stranke. Stranko je obvestil, da namerava zapustiti tudi poslansko skupino, so pojasnili v ZaAB. To pomeni razpad te poslanske skupine.

Vodja poslanske skupine ZaAB Jani Möderndorfer je izstopil 
iz stranke, napovedal je  tudi odhod iz poslanske skupine. Foto: STA
Vodja poslanske skupine ZaAB Jani Möderndorfer je izstopil iz stranke, napovedal je tudi odhod iz poslanske skupine. Foto: STA

LJUBLJANA > Vodja poslanske skupine ZaAB Jani Möderndofer je kot glavni razlog za odhod iz poslanske skupine navedel, da se njegovo delo in pogled na delovanje stranke razlikuje od tistega, kar je bilo zapisano ob ustanovitvi stranke ter od korakov, ki so sledili.

Odhod Möderndorferja iz poslanske skupine, ki skupaj z njim šteje le še tri člane, pomeni njen razpad. Poslanska skupina lahko namreč šteje najmanj tri poslance. Poleg Möderndorferja so v ZaAB le še predsednica stranke Alenka Bratušek in poslanka Mirjam Bon Klanjšček.

Peter Vilfan, ki je bil izvoljen na kandidatni listi ZaAB, je že julija prestopil v poslansko skupino Desus, kamor naj bi vabili tudi Bon Klanjščkovo.

Že dalj časa se špekulira tudi o morebitnem prestopu Möderndorferja, ki je sicer v svoji politični karieri med drugim deloval v LDS, PS in v ZaAB, v največjo vladno stranko, SMC. A za zdaj uradnega obvestila o njegovem izstopu iz poslanske skupine ZaAB še ni.

Bratuškova nad njegovo odločitvijo ni presenečena.

Če bo poslanska skupina ZaAB ugasnila, bo Bratuškova, kot zagotavlja, do konca ravnala v skladu z obljubo volilcem. Sicer pa o svoji nadaljnji politični usodi in usodi poslanske skupine ne more špekulirati, dokler se stvari ne razčistijo.

Möderndorfer za zdaj ni dosegljiv za komentar.

STA


Najbolj brano