Močan veter povzročal težave zlasti na vzhodu države

Močan veter je v soboto povzročal veliko težav zlasti v vzhodnem delu Slovenije, od koder so poročali o več podrtih drevesih in razkritih strehah. Meteorologi tudi danes opozarjajo na previdnost, saj bo veter na vzhodu dosegal hitrost med 50 in 70 kilometri na uro.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Podrta drevesa so po podatkih Uprave za zaščito in reševanje za krajši ali daljši čas ovirala promet na posameznih cestnih odsekih na območjih Krškega, Maribora, Miklavža na Dravskem polju, Murske Sobote, Moravskih toplic, Velike Polane, Ormoža, Cirkulan, Slovenj Gradca in Prevalj.

Veter je odkril okoli 100 kvadratnih metrov strešne kritine na večstanovanjskem objektu v Maistrovi ulici v Mariboru, kjer so posredovali gasilci in prekrili ostrešje. V Gornji Radgoni je veter na Ljutomerski cesti nagnil reklamni pano, ki so ga gasilci nato odstranili, v Strukovcih v občini Puconci pa je kabel za telekomunikacijske storitve nevarno visel čez cesto.

V Cankarjevi ulici v Murski Soboti je veter na cestišče podrl ograjo, ki so jo odstranili delavci Cestnega podjetja Murska Sobota. Iz Renkovcev v občini Turnišče so poročali o zlomu električnega droga, v Bratoncih v občini Beltinci pa so gasilci morali intervenirati v nenaseljeni starejši hiši, na kateri je veter začel razkrivati streho.

Agencija za okolje je za danes za vzhodno polovico države razglasila rumeni alarm za veter, ki lahko doseže maksimalno hitrost od 50 do 70 kilometrov na uro. Razmere naj bi se v noči na ponedeljek umirile.

STA


Najbolj brano