Minulo noč v Dobovo prispeli štirje vlaki z več kot 4000 migranti

Minulo noč so na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova pripeljali štirje vlaki z več kot 4000 migranti. O prihodih vlakov in o številu migrantov so hrvaški policisti obveščali slovenske kolege. S Šentilja avstrijski varnostni organi zaradi prezasedenosti minulo noč niso sprejemali tujcev, teh je na slovenski strani trenutno 3400.

V sprejemnem centru v Dobovi je bilo ob 5.30 nekaj več kot 
2400 migrantov. Fotografija je simbolična.
V sprejemnem centru v Dobovi je bilo ob 5.30 nekaj več kot 2400 migrantov. Fotografija je simbolična. 

DOBOVA/ŠENTILJ > Za nekaj več kot 1000 beguncev, ki so v Dobovo prispeli z vlakom v četrtek zvečer okoli 20.30, so postopek evidentiranja opravili v sprejemnem centru v Dobovi, nato pa so jih z avtobusi in v spremstvu policistov prepeljali v nastanitveni center na Vrhniki.

Nato je okoli 1. ure ponoči v Dobovo prispel nov vlak z nekaj več kot 1000 migranti, ki so jih po opravljenem osnovnem policijskem postopku ter zdravstveni in humanitarni oskrbi na železniški postaji pospremili v slovenski vlak, s katerim so nadaljevali pot proti Šentilju.

Nekaj po 4. uri je s Hrvaške pripeljal vlak s 1040 tujci. To skupino so policisti zaradi omejenih logističnih in nastanitvenih zmogljivosti pospremili v bližnji sprejemni center v Dobovi, kjer jim nudijo zdravstveno in humanitarno oskrbo. V sprejemnem centru v Dobovi je bilo ob 5.30 nekaj več kot 2400 migrantov, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Četrti vlak je v Dobovo prispel davi okoli 6. ure, na njem je bilo več kot tisoč migrantov, ki bodo pot nadaljevali proti Šentilju, če bodo to omogočale logistične in nastanitvene zmogljivosti, so STA pojasnili na novomeški policijski upravi.

V nastanitvenem centru v Šentilju je trenutno 3400 migrantov, avstrijski varnostni organi namreč minulo noč v svojo državo zaradi prezasedenosti niso sprejemali migrantov, bodo pa s sprejemanjem nadaljevali danes, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je bilo danes zjutraj 961 migrantov, v Lendavi pa 189 migrantov. V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Prazna sta trenutno prav tako sprejemna centra Središče ob Dravi in Gruškovje.

STA


Najbolj brano