Ministrstvo za zdravje razkrilo imena zakonov za predstavitev

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc bo s sodelavci do 12. decembra koalicijskim partnerjem predstavila predloga sprememb zakona o zdravstveni dejavnosti in sprememb zakona o pacientovih pravicah, predlog zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter predlog izhodišč zakona o vodenju in upravljanju javnih zdravstvenih zavodov.

Milojka Kolar Celarc Foto: STA
Milojka Kolar Celarc Foto: STA

LJUBLJANA > Predlog sprememb zakona o zdravstveni dejavnosti je bil že v javni razpravi, zato na ministrstvu pričakujejo, da ga bo vlada lahko obravnavala še ta mesec.

Preostali trije predlogi zakonov bodo morali po ustaljenem postopku najprej v javno razpravo, zatem na vlado in potem v parlamentarno obravnavo, so zapisali na ministrstvu za zdravje.

Obe manjši koalicijski partnerici Desus in SD sta že ob razpravi o interpelaciji ministrice sredi oktobra izrazili pričakovanje, da bodo predlogi zakonov pripravljeni še pred koncem leta, ob tem pa sta tudi opozorili, da morajo biti zakoni koalicijsko usklajeni.

Da reformne ukrepe oziroma predloge za modernizacijo zdravstva od ministrice pričakujeta do 12. decembra, sta prvaka Desus in SD, Karl Erjavec in Dejan Židan, spomnila tudi po četrtkovi seji vlade, ob zadnjih nesoglasjih glede sporazuma z zdravniškim sindikatom Fides.

STA


Najbolj brano