Ministrstvo bo danes objavilo še prosta mesta za vpis v srednje šole

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo danes na svoji spletni strani objavilo število še prostih mest za vpis v 1. letnik posameznih srednješolskih programov po šolah. Zadnji rok za vpis je 31. avgust. Doslej se je v srednje šole za prihodnje šolsko leto vpisalo 18.691 kandidatov.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo danes na 
svoji spletni strani objavilo število še prostih mest za vpis v 1. 
letnik posameznih srednješolskih programov po šolah. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo danes na svoji spletni strani objavilo število še prostih mest za vpis v 1. letnik posameznih srednješolskih programov po šolah. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Največ kandidatov se je vpisalo v programe srednjega strokovnega in tehniškega izobraževanja ter gimnazij. Svojo prvo željo je tako do zdaj uresničilo 95 odstotkov vseh vpisanih.

V programe nižjega poklicnega izobraževanja je vpisanih 366 kandidatov, srednjega poklicnega izobraževanja 3605, srednjega strokovnega in tehniškega izobraževanja 7974 ter gimnazij 6746 kandidatov. Na šolah je po navedbah ministrstva še 644 prijavljenih kandidatov, ki se iz različnih razlogov še niso vpisali, denimo niso še uspešno zaključili osnovne šole ali so spremenili svoj namen.

Po podatkih ministrstva se je na razpisanih 23.541 vpisnih mest za leto 2015/2016 do 15. junija prijavilo 19.160 kandidatov.

STA


Najbolj brano