Mercatorjev Intersport za 34,5 milijona evrov v roke Poljakom

Mercator je družbo Intersport, ki je nosilka licence Intersport za zahodni Balkan, prodal poljskemu zasebnemu investicijskemu skladu Enterprise VII, ki ga upravlja Enterprise Investors. Posel je vreden skoraj 34,5 milijona evrov.

Mercatorjev Intersport je za 34,5 milijona evrov šel v roke 
Poljakom. Foto: STA
Mercatorjev Intersport je za 34,5 milijona evrov šel v roke Poljakom. Foto: STA

LJUBLJANA > Zaključek transakcije je povezan z vrsto formalnih postopkov, med katerimi je tudi izdaja dovoljenj pristojnih regulatorjev. Posel naj bi bil končan predvidoma do konca leta, so danes prek Seoneta sporočili iz Mercatorja, ki mu pri tej transakciji svetuje Unicredit.

Transakcija zagotavlja Intersportu ISI nadaljnjo rast, Mercatorju pa omogoča strateško partnerstvo na področju ponudbe športnih izdelkov. Sinergije prihodnjega sodelovanja je pričakovati za obe družbi, kar bo omogočilo nadaljnjo rast in razvoj ponudbe športne opreme v regiji.

Prodaja skupine Intersport je v skladu z novo strategijo Mercatorja, ki se osredotoča na osnovno dejavnost in močno partnerstvo na področju dopolnilne ponudbe v Mercatorjevih trgovskih centrih. Pogodba predvideva, da bo novi lastnik prevzel vse zaposlene v Intersportu kot tudi dejavnost na sedanjih lokacijah.

Enterprise Investors je ena največjih družb zasebnega kapitala v srednji in vzhodni Evropi. Od ustanovitve v letu 1990 je vzpostavila osem različnih skladov s skupnim kapitalom, višjim od dveh milijard evrov. V preteklih letih je družba investirala 1,7 milijarde evrov v 137 podjetij v različnih sektorjih.

Na slovenskem trgu je Intersport prisoten od leta 1999, ko je bila v Mercator centru v Ljubljani odprta prva prodajalna Intersport.

V skupini Intersport ISI je bilo konec leta 2015 na trgih regije 93 trgovin Intersport s skupaj 852 zaposlenimi. Lani je skupina ustvarila 81 milijonov evrov prihodkov, letos pa se je skupina razširila z dodatno 11 trgovinami, osem od teh je lastnih, tri so franšize.

Letos skupina Intersport, ki deluje na vseh trgih nekdanje Jugoslavije in na trgu Albanije ter je pomemben del mednarodne korporacije Interposrt International, pričakuje rekordno prodajo in poslovne rezultate.

STA


Najbolj brano