Medvedjev povabljen na slovesnost ob Ruski kapelici

Predsednik vlade Miro Cerar je ruskega premierja Dmitrija Medvedjeva povabil na julijsko slovesnost pri Ruski kapelici na Vršiču. “Vabilo je bilo posredovano,” je dejal Cerar v Bruslju. Gre za izrazito pieteten in komemorativen dogodek, to je tudi edini namen, je poudaril.

Dmitrij Medvedjev
Dmitrij Medvedjev 

BRUSELJ > Predsednik vlade Miro Cerar je pojasnil, da gre za idejo, ki je dozorela na obeh straneh, da bi se ob tej tradicionalni slovesnosti v Sloveniji tokrat srečala tudi premierja obeh držav na Vršiču pri kapelici in počastila spomin na ruske ujetnike iz prve svetovne vojne.

“Gre za izrazito pieteten, komemorativen dogodek. To je tudi edini namen,” je poudaril premier in dodal, da pa to seveda omogoča, da se z Dmitrijem Medvedjevom ob tem dogodku neformalno pogovorita o tem in onem.

Medvedjev udeležbe za zdaj ni uradno potrdil, jo pa čakajo, je še dejal Cerar.

S tradicionalno slovesnostjo ob obletnici postavitve Ruske kapelice se predstavniki Slovenije in Rusije vsako leto konec julija spomnijo več sto umrlih ruskih vojakov, ujetnikov v prvi svetovni vojni, ki jih je leta 1916 pri gradnji ceste čez prelaz zasul snežni plaz.

STA


Najbolj brano