Medijski zakon ponovno v javno obravnavo, a v sodelovanju z mediji

Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar se je danes na pobudo prvaka stranke Desus Karla Erjavca sešla s predstavniki medijev. Kot je dejala, so na novo vzpostavili zaupanje, ki je bilo na področju medijske zakonodaje v preteklosti izgubljeno. Predlog medijskega zakona bo šel vnovič v javno razpravo, tokrat s sodelovanjem z mediji.

Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar  Foto: STA
Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar  Foto: STA

LJUBLJANA > Predlog bo šel ponovno v javno obravnavo z namenom, "da predstavniki medijev ne bodo imeli občutka, da se kaj dogaja pod mizo," je po današnjem srečanju še povedala Bizjak Mlakarjeva.

Predsednik Združenja radiodifuznih medijev pri GZS Rajko Djordjevič pa je dejal, da je s sestankom zadovoljen, saj so Bizjak Mlakarjevi in Erjavcu predstavili svojo glavno težavo, ki je, da se predlog zakona pripravlja mimo njih.

Po njegovih besedah je ministrica razumela njihovo skrb, kar je dokazala z novo javno razpravo oziroma dodatnim krogom. Zato, kot je poudaril, umikajo poziv premierju Miru Cerarju k razrešitvi ministrice, saj "so v ministrstvu našli sogovornika".

Predsednik interesnega združenja radiodifuznih TV in radijskih medijev Leo Oblak je prav tako izrazil zadovoljstvo, da bodo lahko dali pripombe, ki bodo preučene, ter da bo predlog šel v ponovno javno razpravo. S tem dejanjem je po njegovem mnenju ministrica naredila korak naprej, saj je za iskanje najboljših rešitev omogočila dva kroga javne razprave, s tem pa si je, kot je poudaril, "pridobila zaupanje, ki ga pretekli ministri niso znali vzpostaviti".

Bizjak Mlakarjeva se bo s predstavniki medijev sestala še v četrtek, ko bo govora o preživetju radijev in televizij posebnega pomena. Kot je dejala, pričakuje, da bodo našli rešitve, da televizije, ki so najbolj ogrožene, ne bodo ugasnile.

Na vprašanje, če se bo, kot je v ponedeljek napovedal Erjavec, srečala tudi s Cerarjem, je odvrnila, da ni dobila še nobenega poziva, da se pa gotovo bo v sredo, na seji vlade.

STA


Najbolj brano