Med Pulitzerjevimi nagrajenci tudi slovenski fotograf Živulović

Letošnjo Pulitzerjevo nagrado za fotografijo so si razdelili fotografi New York Timesa in tiskovne agencije Reuters za fotografije o evropski migrantski krizi. Med nagrajenimi je tudi slovenski fotograf Srdjan Živulović, ki je sodeloval z Reutersom. Njegova fotografija, posneta 20. oktobra lani na obrobju Brežic, prikazuje prebežnike na poti.

Fotografija Srdjana Živulovića, posneta 20. oktobra lani na 
obrobju Brežic, prikazuje prebežnike na poti. Foto: Srdjan Živulović
Fotografija Srdjana Živulovića, posneta 20. oktobra lani na obrobju Brežic, prikazuje prebežnike na poti. Foto: Srdjan Živulović

NEW YORK > Živulović je več let delal v časopisni hiši Delo, od leta 1992 ima svojo fotografsko agencijo Bobo, s katero sodelujejo tudi Primorske novice. Od slovenske osamosvojitvene vojne sodeluje z agencijo Reuters.

Serija 17 fotografij tiskovne agencije Reuters, med katerimi je tudi Živulovićeva fotografija, zajema prizore z balkanske migrantske poti, od zaskrbljenih obrazov do stisk ljudi in prizadevanj na njihovi poti vse od Egejskega morja, obal Turčije in grških otokov do prizorov na grško-makedonski, srbsko-madžarski ter avstrijsko-nemški meji.

Pulitzerjeve nagrade na univerzi Columbia v New Yorku sicer vsako leto podeljujejo v 14 novinarskih kategorijah ter petih knjižnih in po eni glasbeni ter dramski kategoriji.

STA


Najbolj brano