Markeževi je magistrski študij plačala ptujska ljudska univerza

Ptujska ljudska univerza je Klavdiji Markež plačala 6300 evrov za šolnino na Fakulteti za državne in evropske študije v Kranju, poroča Žurnal24.si.

Ptujska ljudska univerza je Klavdiji Markež plačala 6300 
evrov za šolnino na Fakulteti za državne in evropske študije v 
Kranju. Foto: STA
Ptujska ljudska univerza je Klavdiji Markež plačala 6300 evrov za šolnino na Fakulteti za državne in evropske študije v Kranju. Foto: STA

LJUBLJANA > Ali bodo zahtevali, da nekdanja direktorica vrne denar? "Dajmo najprej počakati odgovor fakultete. Če bo naziv odvzet, se bomo posvetovali s pravno službo, kako moramo ravnati, da bo naša reakcija zakonita," je za spletni portal odgovorilo zdajšnje vodstvo Ljudske univerze Ptuj.

Senat Fakultete za državne in evropske študije bo o tem, ali so izpolnjeni pogoji za odvzem magistrskega naziva Klavdiji Markež, odločal danes.

Na njihovo vprašanje, ali je zdaj že nekdanja ministrica prejemala tudi dodatek za magisterij, pa so pojasnili: "Gospa Markež je vsa leta, odkar je magistrirala, prejemala dodatek – ta se je gibal približno 70 evrov bruto na mesec, po uveljavitvi Zujfa (zakona o uravnoteženju javnih financ), pa se je prepolovil."

Od leta 2005 naj bi si Klavdija Markež z dodatkom za naziv magistra znanosti prislužila približno 7000 evrov.

Tudi glede vračanja morebiti neupravičeno izplačanega dodatka na ljudski univerzi še nimajo odgovora. "Počakali bomo na odločitev fakultete," so še povedali za Žurnal24.si.

NR


Najbolj brano