Mahnič: SDS bo vložila interpelacijo zoper Kopač Mrakovo

Obstajajo številni razlogi za interpelacijo ministrice za delo Anje Kopač Mrak, je po tistem, ko je to možnost na twitterju omenil prvak SDS Janez Janša, v izjavi v državnem zboru povedal poslanec SDS Žan Mahnič. Dogodki na CSD Velenje, povezani s skrbništvom dveh dečkov, so po njegovem mnenju le vrh ledene gore, zato bo SDS interpelacijo tudi vložila.

Poslanec SDS Žan Mahnič je povedal, da obstajajo številni 
razlogi za interpelacijo ministrice za delo, družino, socialne 
zadeve in enake možnosti Anjo Kopač Mrak. Foto: STA
Poslanec SDS Žan Mahnič je povedal, da obstajajo številni razlogi za interpelacijo ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anjo Kopač Mrak. Foto: STA

LJUBLJANA > Ob vprašanju, ali se je SDS o podpisih pod interpelacijo zoper ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anjo Kopač Mrak že pogovarjala s katero od drugih poslanskih skupin, je Žan Mahnič spomnil, da SDS lahko interpelacijo vloži tudi sama. Za vložitev je namreč potrebnih deset poslanskih podpisov.

Ministrica za delo Anja Kopač Mrak namero SDS, ki je zaradi dogodkov na CSD Velenje napovedala vložitev interpelacije zoper njo, ocenjuje kot zlorabo konkretnega primera v politične namene. Ob tem je ministrica poudarila, da v primeru namestitve dveh otrok v rejniško družino javna in politična razprava ni primerna. Politična razprava v tem primeru po besedah ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Kopač Mrakove ni primerna zaradi zaščite osebnih podatkov in predvsem zaradi zaščite otrok. "Na interpelacijo pa bomo seveda odgovorili," so sporočili z ministrstva.

O vseh nadaljnjih aktivnosti glede interpelacije bodo mediji v kratkem obveščeni, je Mahnič napovedal na novinarski konferenci, ki je bila sicer namenjena pojasnilu glede sklica skupne nujne seje odborov DZ za obrambo in pravosodje.

Prvak SDS Janez Janša se je na družbenem omrežju twitter po zgodbi o velenjskem primeru o namestitvi dveh otrok v rejniško družino zavzel za interpelacijo zoper ministrico Anjo Kopač Mrak. Zapisal je: “Na stroko so se vzorniki Anje K. Mrak sklicevali tudi pri otrocih s Petrička. Dovolj je bilo! Interpelacija!”.

Inšpekcijski nadzor nad ravnanjem Centra za socialno delo (CSD) Velenje v primeru namestitve dveh dečkov v rejniško družino ni pokazal nepravilnosti, je danes potrdila ministrica. CSD Velenje je po zagotovilih pristojnih otroka v rejniško družino namestil zaradi nesodelovanja starih staršev, in ne zaradi njune starosti ali socialnega položaja.

STA


Najbolj brano