Madžarska Sloveniji dobavila 24.000 kolutov bodeče žice

Madžarska je Sloveniji doslej dobavila 24.000 kolutov bodeče žice z ostrimi ploščicami in 16.000 stebrov, je v sredo povedal svetovalec madžarskega premierja za notranjo varnost Gyorgy Bakondi, poroča madžarska tiskovna agencija MTI.

Madžarska je Sloveniji doslej dobavila 24.000 kolutov bodeče žice z ostrimi ploščicami in 16.000 stebrov. Foto: STA
Madžarska je Sloveniji doslej dobavila 24.000 kolutov bodeče žice z ostrimi ploščicami in 16.000 stebrov. Foto: STA

BUDIMPEŠTA > Madžarska, ki je bodečo žico na meji spričo velikega navala beguncev najprej postavila sama, je 10.000 kolutov žice dobavila tudi Makedoniji, je povedal Gyorgy Bakondi na novinarski konferenci.

Svetovalec madžarskega premierja je v sredo dejal, da so v zaporu Marianosztra severno od Budimpešte začeli redno proizvodnjo bodeče žice z ostrimi ploščicami. Po njegovih besedah bo Madžarska žico, izdelano v zaporu, lahko kmalu uporabila na meji z Romunijo, če bo potrebno.

Madžarska je bodečo žico spričo velikega navala beguncev septembra najprej postavila na meji s Srbijo, oktobra pa še na meji s Hrvaško. Skupaj je Madžarska postavila 72.000 stebrov, na katere je napela 247 kilometrov običajne bodeče žice, na to pa so pritrdili še 1100 kilometrov bodeče žice z ostrimi ploščicami, je pojasnil Bakondi.

STA


Najbolj brano