Lidia Glavina je predsednica uprave SDH

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je danes na mesto predsednice uprave SDH imenoval dosedanjo začasno vodjo Lidio Glavina, je objavil SDH. Nadzorniki pa niso imenovali še enega člana uprave, tako da uprava s članico Nado Drobne Popovič ostaja dvočlanska.

Lidia Glavina Foto: STA
Lidia Glavina Foto: STA

LJUBLJANA > Kot so v sporočilu za javnost zapisali v SDH, so na podlagi poglobljene ocene kandidatov kot najprimernejšo kandidatko za predsednico uprave SDH izbrali Lidio Glavino, medtem ko izmed prijavljenih kandidatov za člana uprave SDH ni imenoval nobenega kandidata.

Nadzorniki SDH so iskali člana uprave, potem ko je lansko poletje po neuspelem poskusu menjave nadzornikov Luke Koper odstopil dotedanji prvi mož Marko Jazbec, oktobra pa je po nesoglasjih sporazumno iz uprave odšla članica Anja Strojin Štampar.

Ker je vodenje SDH začasno prevzela Glavina, ki je bila prej članica petčlanskega nadzornega sveta, in ker je decembra lani umrl še nadzornik Drago Ferfolja, ministrstvo za finance medtem izbira še nova nadzornika. Te na predlog vlade imenuje DZ.

Na SDH so zapisali, da bo nov postopek za imenovanje člana uprave nadzorni svet začel po opravljeni popolnitvi nadzornega sveta SDH s strani DZ oz. najkasneje na aprilski seji nadzornega sveta.

Kot so pojasnili, je Glavina pred imenovanjem podala odstopno izjavo z mesta članice nadzornega sveta SDH, kot tudi pisno izjavo, da ni okoliščin, ki bi po pristojni zakonodaji nasprotovale njenemu imenovanju.

Glavina, ki je bila imenovana za mandatno obdobje štirih let, je sicer diplomirana ekonomistka, z dolgoletnimi mednarodnimi izkušnjami pri vodenju velikih poslovnih sistemov.

Od julija lani je opravljala funkcijo začasne predsednice uprave SDH, pred tem pa je bila od julija 2015 članica nadzornega sveta SDH. Od imenovanja v upravo družbe funkcije članice nadzornega sveta SDH ne opravlja.

Nadzorni svet je na današnji seji ocenil, da bo Glavina, skupaj z že imenovano članico uprave Nado Drobne Popovič, s svojim znanjem, izkušnjami, kompetencami ter ciljno usmerjenostjo, pomembno prispevala k uresničevanju odloka o strategiji upravljanja kapitalskih naložb države in drugih aktov iz sistema korporativnega upravljanja za državne družbe.

STA


Najbolj brano