Levičar odhaja z ministrstva v Gen-I

Direktorja direktorata za energijo Danijela Levičarja so pred slabim mesecem na skupščini Gen-I imenovali v upravo tega največjega trgovca, zamenjal bo namestnika predsednika uprave Martina Novšaka, piše današnje Delo. Položaj bo za pet let zasedel 18. novembra.

LJUBLJANA > Levičar postopkov ne more komentirati, na ministrstvu za infrastrukturo pa odgovarjajo le, da je "Levičar v rednem delovnem razmerju na ministrstvu za infrastrukturo, kjer opravlja funkcijo generalnega direktorja direktorata za energijo" in da "do danes ni sprožil nobenega postopka za prekinitev delovnega razmerja".

Po sklepu skupščine Gen-I - za zdaj sta po polovična lastnika še Gen energija in Petrol - bo Levičar prevzel položaj namestnika predsednika uprave Gen-I Roberta Goloba 18. novembra, njegov mandat pa bo trajal pet let. Neuradno je nekaj težav s tem, da ta položaj zdaj zaseda generalni direktor Gen energije Martin Novšak, ki pa za to delo od Gen-I ni dobil niti evra plačila. Zato je mogoče, da bo tudi Levičar znova zaposlen na Gen energiji, od koder je tudi prišel na položaj direktorja direktorata na ministrstvu za infrastrukturo, še poroča Delo.

Zamenjave v upravi Gen-I bodo sledile združitvi Gen-I in Elektro energije oziroma v soglasju Agencije za varstvo konkurence. To naj bi se zgodilo do začetka novembra, upajo v Gen-I. Kadrovska komisija Gen energije pa bo zasedala prihodnji teden.

"Ko bo združitev Gen-I in Elektro energije opravljena, bo Danijel Levičar v upravi nove družbe zamenjal Martina Novšaka, ki se je odločil, da te funkcije ne bo več opravljal, nobenega drugega razloga oziroma ozadja ni bilo za to zamenjavo," pravi predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič.

Da je bil Levičar v upravo Gen-I imenovan na skupščini družbe sredi septembra, je potrdil tudi predsednik uprave Gen-I Robert Golob.

V Gen-I sicer upajo, da bo AVK o združitvi odločila zgodaj novembra, skrajni rok pa je še vedno določen konec novembra. Dolgotrajnost postopka že povzroča škodo. Gen-I zaradi nameravane združitve na trgu ne more tekmovati z Elektro energijo, zaradi postopka AVK pa družbi ne smeta niti sodelovati.

STA


Najbolj brano