Letošnji dan Afrike na temo razvojnega sodelovanja

V Ljubljani se danes začenja dvodnevna mednarodna konferenca Dan Afrike, tokrat pod motom V partnerstvu novim razvojnim izzivom naproti.

Konference se bo udeležila tudi  predsednica parlamenta 
Ugande Rebecca Alitwala Kadaga. Foto: Facebook/Rebecca Alitwala Kadaga
Konference se bo udeležila tudi predsednica parlamenta Ugande Rebecca Alitwala Kadaga. Foto: Facebook/Rebecca Alitwala Kadaga

LJUBLJANA > Posvečena bo razvojnemu sodelovanju z Afriko v okviru agende Združenih narodov po letu 2015 in obeležitvi evropskega leta za razvoj 2015, so sporočili z zunanjega ministrstva, soorganizatorja konference.

Današnji prvi dan konference, ki bo potekal na Mednarodnem centru za promocijo podjetij (ICPE), ki je prav tako soorganizator prireditve, se bo osredotočil na razvojno sodelovanje z afriško celino. Udeleženci bodo predvsem skušali odgovoriti na vprašanje, kako se učinkovito spopasti z razvojnimi izzivi, s katerimi se dandanes soočajo afriške države.

Konferenca bo ocenila tudi prispevek afriške skupnosti v Sloveniji ob sodelovanju Afričanov, živečih v Sloveniji, ki delujejo na vseh družbenih področjih, so pojasnili na MZZ.

Drugi, poslovni dan konference, ki bo v sredo potekal na Gospodarski zbornici Slovenije, bo posvečen gospodarskemu sodelovanju ter iskanju priložnosti za krepitev poslovnega sodelovanja med Slovenijo in afriškimi državami.

Med organizatorji že četrtega dneva Afrike zapored sta še Klub nekdanjih slovenskih veleposlanikov in Mednarodni afriški forum, dan Afrike pa bo potekal pod pokroviteljstvom predsednika DZ Milana Brgleza. Konference se bosta med drugimi udeležila predsednica parlamenta Ugande Rebecca Alitwala Kadaga in državni sekretar na MZZ Bogdan Benko.

STA


Najbolj brano