Letos 300 zaposlitev v policiji

Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) v letu 2016 načrtuje 300 zaposlitev v policiji. S 50 zaposlitvami želi policija zapolniti uradniška in strokovno-tehnična delovna mesta, sproščena zaradi upokojitev, in delovna mesta, ki še niso zasedena. Načrtuje pa tudi 250 zaposlitev za usposabljanje in šolanje novih policistov.

Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) v letu 2016 načrtuje 
300 zaposlitev v policiji.  Foto: STA
Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) v letu 2016 načrtuje 300 zaposlitev v policiji.  Foto: STA

LJUBLJANA > Razpisi za nekaj delovnih mest, od skupno 50 predvidenih v letošnjem letu, so že objavljeni na spletnih straneh ministrstva za javno upravo. Med drugim policija išče kriminaliste, policijske inšpektorje in policiste.

Na ta način nameravajo v policiji zaposliti 50 novih ljudi. Ob tem so na ministrstvu pojasnili, da bodo z zaposlitvami sledili cilju popolnitve delovnih mest, ki se bodo sprostila zaradi predvidenih upokojitev, in mest, ki še niso zasedena. Cilj popolnitve je zagotoviti nemoteno delovanje policije, so dodali.

V letošnjem letu MNZ načrtuje tudi javno objavo delovnih mest za 150 policistov za varovanje zunanje meje EU in 100 policistov, kandidatov za vpis na višješolski študijski program policist. Pri prvih bo šlo za zaposlitev za šest mesecev za čas usposabljanja in priprave na izpit za izvajanje policijskih pooblastil, pri drugih pa za zaposlitev za čas trajanja izobraževalnega procesa.

Sicer kadrovski načrt policiji v letošnjem letu dopušča 8187 zaposlenih.

STA


Najbolj brano