Le ena ponudba za Telekom Slovenije je veliko razočaranje

Vodja oddelka analiz v družbi Alta Invest Sašo Stanovnik je v prvem odzivu na informacijo, da je SDH prejel le eno zavezujočo ponudbo za Telekom Slovenije, pojasnil, da gre zagotovo za veliko razočaranje. V tem primeru se bo po njegovih besedah tudi težko dobro pogajati za zvišanje ponudbe.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > "Ko bo cena znana, se bo lahko tudi ekonomsko ocenilo, kaj se splača, a izgleda, da bo cena šibka," je ocenil in dodal, da "smo vsekakor torej zelo uspešno odganjali ponudnike oziroma smo se uspešno prepirali o tem, kaj z nevesto, ki pa jo torej skoraj noben noče".

"Bilo bi smešno, če bi šlo za drugo državo - tako pa je žalostno. Pravo vprašanje je zakaj - saj na prvi pogled vseeno s Telekomom Slovenije dobiš dominanten tržni delež v Sloveniji, razmeroma dober denarni tok za dividende in priložnost za optimiziranje podjetja. A bodisi so pretehtale tožbe bodisi je problem v vsej turbulenci, ki jo je privatizacija Telekoma ustvarila in s katero se bi - bo - moral kupec ukvarjati. Žal," je sklenil.

Slovenski državni holding (SDH) je pozno popoldne po izteku roka za oddajo zavezujočih ponudb sporočil, da je prejel le eno zavezujočo za skoraj 73-odstoten delež v Telekomu Slovenije. V holdingu, ki vodi postopek prodaje, imena ponudnika ne razkrivajo, po neuradnih informacijah pa naj bi šlo za britanski investicijski sklad Cinven.

Igor Štemberger iz borzno-posredniške hiše Ilirika je sicer za časnik Delo danes potrdil, da je vlogo oddal sklad Cinven, s katerim sodeluje. Skromno zanimanje za Telekom po njegovih besedah kaže, da poslovanje Telekoma Slovenije ni tako dobro, kot ga vidimo v Sloveniji.

V SDH so medtem na vprašanje, kakšni bodo nadaljnji postopki, pojasnili, da bodo odgovor na to posredovali predvidoma v torek.

STA


Najbolj brano