Lah že izstopil iz poslanske skupine SDS

Poslanec Zvonko Lah je v sredo na mandatno-volilno komisijo DZ oddal izjavo o izstopu iz poslanske skupine SDS, je potrdil Lah. Ob tem je ponovil, da bo v DZ za zdaj deloval kot samostojni poslanec, v prihodnje pa ne izključuje možnosti, da se pridruži kateri drugi poslanski skupini.

V sredini prvak SDS Janez Janša Foto: STA
V sredini prvak SDS Janez Janša Foto: STA

LJUBLJANA > Maja letos je poslansko skupino SDS že zapustil poslanec Andrej Čuš, že takrat pa se je ugibalo, da bi jo utegnil zapustiti tudi Lah. Poslanca je zlasti motilo, da se v stranki ne ukvarjajo s trenutnimi stvarmi in prihodnostjo, ampak s preteklostjo.

Kot je pojasnjeval v začetku poletja, je želel, da bi stranka spremenila način dela oz. da bi se lotila konkretnega programa. "Če pa ne bo jasnih ciljev in začrtane poti, bi zaradi odgovornosti do volivcev rad še kaj naredil v DZ," je tedaj povedal Lah.

Na vprašanje, ali bo izstopil tudi iz stranke, je Lah sicer pred dnevi odgovoril, da ga bodo tako ali tako izključili.

V SDS so sicer v odzivu na Lahovo napoved izstopa zapisali, da so z njim opravili več formalnih pogovorov. Kot glavni razlog nezadovoljstva je Lah po navedbah SDS izpostavil dejstvo, da ga noben občinski odbor ni evidentiral kot kandidata za prihodnje državnozborske volitve. Polet tega pa je omenjal le še svoje nezadovoljstvo, ker ni postal predsednik odbora za kmetijstvo v DZ, so navedli v SDS.

Poslanska skupina SDS po izstopu drugega poslanca v tem mandatu šteje 19 poslancev.

STA


Najbolj brano