Koritnik vsem zaposlenim blokiral dostop do Teša 6

Direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Arman Koritnik je danes blokiral dostop do bloka šest vsem zaposlenim, kar pomeni, da je stavka v Tešu spet ovirana, so sporočili iz Sindikata delavcev dejavnosti energetike Slovenije. Tiskovna predstavnica HSE Petja Rijavec pa je povedala, da imajo dostop do bloka 6 samo pooblaščene osebe.

Termoelektrarna Šoštanj Foto: STA
Termoelektrarna Šoštanj Foto: STA

ŠOŠTANJ > Predsednik podjetniškega sindikata Danijel Tajnik je povedal, da se stavkovni odbor skuša prebiti do izmenovodske pisarne, saj je v Tešu tudi danes povečano število varnostnikov.

Po Tajnikovi oceni se je stavka v Tešu danes vendarle začela, čeprav je blok šest tudi tokrat zaklenjen, vendar z zunanje strani.

Tajnik je dejal, da se je stavka začela tudi v drugih obratih Teša in se končala ob 10. uri.

Tretji dan splošne stavke v energetiki je v torek zaznamoval zaplet v Šoštanju, kjer kljub načrtom sindikata ni prišlo do omejevanja proizvodnje. Medtem ko so v sindikatu dejali, da je vodstvo zaposlenim onemogočilo stavkati, so v Holdingu Slovenske elektrarne (HSE) poudarili, da so s tem, ko se je Arman Koritnik zaprl v komandno sobo bloka šest, preprečili povzročitev potencialne gospodarske škode.

Tajnik je v zapisniku o izvedbi torkove stavke navedel, da jim je bilo neuradno rečeno, da se bodo znašli na seznamu presežnih delavcev, če bodo izvajali aktivnosti v smislu omejevanja proizvodnje elektrike, saj bi s tem lahko povzročili gospodarsko škodo.

Zato so delavci, zaposleni na proizvodni enoti šestega bloka, podlegli psihičnim pritiskom in niso izvedli stavke.

STA


Najbolj brano