Koprska občina s 1.134 evri dolga na prebivalca

Koper je najbolj zadolžena mestna občina s 1.134 evri dolga na prebivalca, poroča časnik Finance. V absolutnem znesku je najbolj zadolžena mestna občina Ljubljana, ki je imela konec lanskega leta 202 milijona evrov dolga. Sledita ji Koper in Maribor s po 56 milijoni evrov, poroča časnik Finance.

Koper je najbolj zadolžena mestna občina s 1.134 evri dolga 
na prebivalca. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koper je najbolj zadolžena mestna občina s 1.134 evri dolga na prebivalca. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Ljubljana je z več kot 250.000 prebivalci med mestnimi občinami po zadolženosti na drugem mestu, med vsemi občinami pa na 12. mestu s 743 evri dolga na prebivalca.

Po zadolženosti na prebivalca med vsemi slovenskimi občinami vodijo Gornji Petrovci, ki imajo 1.753 evrov dolga na prebivalca.

Več kot 1000 evrov dolga na prebivalca imajo občine Gornji Petrovci, Kostel, Koper, Litija, Komenda in Solčava.

V Kopru so lani zbrali 61 milijonov evrov davkov in drugih prihodkov, a je poraba znašala še 10 milijonov evrov več. Predlani je imela občina Koper skoraj štiri milijone evrov presežka, leta 2012 pa je presežek znašal skoraj devet milijonov evrov. Razlog lanskega primanjkljaja so povečane naložbe, ki so lani skupaj z naložbenimi transferji znašale 36 milijonov evrov, torej polovico celotne občinske porabe. Med drugim je občina nakupila za 8,5 milijona evrov zgradb in prostorov, je razvidno iz javno dosegljivih podatkov, poroča časnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano