Kopač in Kešeljević: Svoje delo sva opravljala strokovno, zakonito in vestno

Generalni sekretar SMC Erik Kopač in pisec strankinega gospodarskega programa Sašo Kešeljević na očitke glede njune vloge v nadzornem svetu družbe Infond Holding 3 odgovarjata, da sta svoje delo opravljala strokovno, zakonito, vestno ter v skladu z zakonom o gospodarskih družbah ščitila interese družbe.

Generalni sekretar SMC Erik Kopač Foto: Stanko Gruden/Sta
Generalni sekretar SMC Erik Kopač Foto: Stanko Gruden/Sta

LJUBLJANA > Erik Kopač in Sašo Kešeljević, ki ju je izvršilni odbor SMC v nedeljo podprl, sta v sporočilu za javnost pojasnila, da sta v nadzorni svet Infond Holding 3 vstopila avgusta 2007 na povabilo direktorja družbe SFM Marijana Groffa, takratnega novega lastnika Infond Holding 3. Podjetje je z nakupom Infond Holding 3 obenem postalo 24,3-odstotni lastnik Iskre Avtoelektrike.

Med avgustom 2007 in avgustom 2008 sta bila člana nadzornega sveta družbe Infond Holding 3, torej v obdobju, ko Infond Holding 3 ni bila več v lasti družbe Infond Holdinga pod okriljem predsednika uprave Pivovarne Laško Boška Šrota. Trdita, da sta z delom v nadzornem svetu Infond Holding 3 končala leta 2008, ko je lastnik družbe postala družba CBH oziroma skupina NFD pod vodstvom Stanislava Valanta.

“Iz navedenega izhaja, da nisva bila nadzornika v podjetjih v lasti Boška Šrota ali Stanislava Valanta, kot se napačno navaja. V času najinega članstva v nadzornem svetu sva delo opravljala strokovno, zakonito in vestno ter v skladu z zakonom o gospodarskih družbah ščitila interese družbe Infond Holding 3,” sta zapisala.

Poudarjata tudi, da so bila vsa dejstva o njunem delovanju v Infond Holding 3 javno objavljena že leta 2007 v javnih zbirkah podatkov in tudi medijsko predstavljena. “Nikoli nisva bila solastnika IH3 ali SFM, prav tako ne lastnika delnic Iskre Avtoelektrike. V času najinega nadzorstva Infond Holding 3 ni kupoval ali prodajal delnic Iskre Avtoelektrike. Družba v tem času ni opravljala nobenih spornih transakcij,” sta zapisala.

Poudarjata, da nista bila nikoli vključena v policijske ali sodne postopke. “Ta dejstva kažejo, da so aktualni napadi več kot očitno poskus destabilizacije stranke SMC in ožjega vodstva,” menita.

Tudi izvršni odbor SMC je v nedeljo ocenil, da sta Kopač in Kešeljević v času, ko sta kot nadzornika podjetja Infond Holding 3, delovala zakonito in strokovno. Zato uživata polno zaupanje stranke in njenega predsednika Mira Cerarja.

STA


Najbolj brano