Konzilij za dveletno deklico predlagal nadaljevanje zdravljenja v Sloveniji

Starši dveletne deklice s srčno okvaro po pogovoru z zdravniki vztrajajo, da bi deklico zdravili v tujini. Zdravniki sicer predlagajo nadaljevanje zdravljenja v Sloveniji, kljub temu pa so s starši sklenili dogovor, da v tujini poiščejo ustrezen zdravstveni center. Na UKC Ljubljana so se še ponudili, da bi do takega centra organizirali prevoz.

LJUBLJANA > Konzilij zdravnikov Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je danes sporočil svojo odločitev glede zdravljenja deklice, katere starši zahtevajo zdravljenje v tujini. Zdravniki predlagajo nadaljevanje zdravljenja v Sloveniji in pridobitev mnenja dveh tujih zdravnikov, so poročali mediji. Starši ta predlog zavračajo.

Na prošnjo staršev, da deklico pošljejo na zdravljenje v tujino, če so v Sloveniji izčrpana že vsa sredstva, so se danes sestali vsi zdravniki, ki sodelujejo pri zdravljenju deklice, kot tudi strokovna direktorja kirurške in pediatrične klinike ter strokovna direktorica UKC Ljubljana. Sklenili so, da deklica potrebuje tri dodatne preiskave, na podlagi teh izvidov pa bi deklico v Ljubljani lahko pregledala dva zdravnika iz tujine.

Kot je poročala Televizija Slovenija, so po navedbah predstojnika oddelka za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Ivana Vidmarja starši deklice to ponudbo zavrnili. Po njegovih besedah starši vztrajajo, da se zdravljenje in obravnava deklice nadaljujeta v tujini, stroške za to pa naj bi bili pripravljeni nositi sami. Starši so predstojnika prosili, da jim pomaga poiskati ustrezen zdravstveni center v tujini, po Vidmarjevih besedah pa so se na UKC ponudili, da bi za deklico organizirali prevoz do takšnega centra.

Po srečanju z zdravniki je odvetnica staršev v izjavi novinarjem potrdila dogovor z UKC, da skupaj pristopijo k iskanju primerne zdravstvene ustanove v tujini.

STA


Najbolj brano