Konec tedna bo še vroče, v torek pa le 20 stopinj Celzija

Danes bo sprva precej jasno, čez dan bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti. Popoldne bo predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije ter na severu države možna kakšna ploha ali nevihta. Ponekod bo čez dan zapihal jugovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje. V torek meteorologi napovedujejo dež in občutne ohladitve.

Konec tedna bo prijal skok v morje. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Konec tedna bo prijal skok v morje. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Jutri bo precej jasno, popoldne ponekod občasno zmerno oblačno. Sredi dneva bo začel pihati jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli 10, najvišje dnevne pa od 28 do 33 stopinj Celzija.

V soboto bo sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo bo sprva delno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno. Popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Pogostejše in verjetnejše bodo v zahodni polovici Slovenije, na vzhodu jih večinoma ne bo. Še bo pihal jugozahodnik.

V ponedeljek se bo nekoliko ohladilo, temperature se bodo gibale med 25 in 29 stopinjami Celzija. V noči na torek pa sledi popoln preobrat: “Hladno bo, oblačno in deževno, živo srebro bo padlo pod 20 stopinj Celzija,” je za Žurnal24.si povedal Andrej Velkavrh z Arsa.

Od srede naprej do konca prihodnjega tedna se bo vreme postopoma spet vračalo v poletne tirnice, vendar kake silne vročine ves prihodnji teden ne bomo deležni. “Od 20 do 25 stopinj Celzija bo,” napovedujejo na Arsu.

STA, NR


Najbolj brano