Konec deževnega vremena, prihaja sonce

Ponoči bo sprva še oblačno in deževno, v drugi polovici noči pa bo dež od zahoda počasi slabel. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem okoli 12 stopinj, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

 Foto: Maksimiljana Ipavec
Foto: Maksimiljana Ipavec

LJUBLJANA > Jutri se bo na zahodu delno zjasnilo, burja na Primorskem bo že dopoldne ponehala. Drugod bo pretežno oblačno, v vzhodni in osrednji Sloveniji bo predvsem dopoldne občasno še rahlo deževalo. V vzhodni Sloveniji bo pihal zmeren veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem okoli 19 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zaradi močnega deževja naraščajo vodotoki predvsem v južni, osrednji, vzhodni in severovzhodni Sloveniji. Pričakujemo tudi večja razlivanja rek na teh območjih.

Obeti: V četrtek, petek in soboto bo povečini sončno. Več oblačnosti bo občasno v vzhodni Sloveniji. Po kotlinah osrednje Slovenije bo zjutraj in dopoldne nekaj megle. Jutra bodo hladna, dnevi pa nekoliko toplejši.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje, ki se le počasi pomika proti vzhodu. Od severovzhoda priteka k nam hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bodo padavine od zahoda pričele slabeti. Ob severnem Jadranu bo pihala burja. Jutri se bo v krajih zahodno od nas in ob severnem Jadranu delno zjasnilo. Burja bo do večera ponehala, najpozneje v Kvarnerju. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v krajih vzhodno od nas bo še rahlo deževalo.

STA


Najbolj brano