Koalicija pred sejo vlade o beguncih

Tudi na prvem popočitniškem koalicijskem vrhu pred današnjo sejo vlade je bila osrednja tema begunska problematika. Po besedah vodje poslanske skupine SMC Simone Kustec Lipicer so dobili informacije, kako se pristopa k njenem reševanju. Vodja poslancev Desus Franc Jurša pa pravi, da je glede na danes slišano Slovenija pripravljena na begunce.

Predsednik vlade Miro Cerar Foto: STA
Predsednik vlade Miro Cerar Foto: STA

LJUBLJANA > Kot je v izjavi za medije po sestanku vrha koalicije pojasnila Simona Kustec Lipicer, so danes dobili informacije, kako se pristopa k reševanju begunske problematike tako na mednarodni kot tudi na lokalni ravni.

Franc Jurša pa je pojasnil, da se danes niso pogovarjali o številki, koliko beguncev naj bi prišlo v Slovenijo. “V javnosti je znana številka 900, ampak danes o tem nismo govorili,” je dejal. Po tem, kar je danes slišal, je Slovenija pripravljena na begunce, ki prihajajo k nam, meni. Prav tako po njegovih besedah na sestanku ni bilo izpostavljeno, da bi bila katera vprašanja v zvezi s tem še odprta.

Begunska problematika je sicer tudi na današnjem dnevnem redu vlade, na kateri pričakujejo poročilo ministrice za notranje zadeve Vesne Györkös Žnidar o pristopu Slovenije, v prihodnjem tednu pa bodo to tematiko obravnavala tudi delovna telesa DZ. Prav tako se bo v zvezi s temi vprašanji premier Miro Cerar danes popoldne sestal tudi s predstavniki nevladnih organizacij, ki so opozorili na neučinkovito in neustrezno migrantsko politiko ter pripravili več svojih predlogov ukrepov.

STA


Najbolj brano