Klemenčič se veseli morebitne interpelacije

Minister za pravosodje Goran Klemenčič, ki uživa zaupanje premierja Mira Cerarja, se veseli morebitne interpelacije. Te zaradi poročila KPK v času, ko jo je vodil Klemenčič, ne izključujejo v SDS. A Klemenčič pravi, da bo iz tega nastalo novo poročilo, “ponovno se bo moralo začeti govoriti o vseh finančnih transakcijah, o bratih, sestričnah ...”.

Minister za pravosodje Goran Klemenčič, ki uživa zaupanje premierja Mira Cerarja, se veseli morebitne interpelacije. Foto: STA
Minister za pravosodje Goran Klemenčič, ki uživa zaupanje premierja Mira Cerarja, se veseli morebitne interpelacije. Foto: STA

LJUBLJANA > Goran Klemenčič v izjavi novinarjem pred sejo DZ ni želel komentirati nedeljskega pogovora s predsednikom vlade. Pritrdil je le, da sta imela s predsednikom dolg pogovor, vse ostalo pa bo pojasnil Miro Cerar sam.

Minister se je namreč znašel sredi očitkov zaradi poročila o premoženjskem stanju politikov v času, ko je vodil Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK). Vrhovno sodišče je minuli teden odpravilo zaključno poročilo o premoženjskem stanju predsednikov političnih strank v delu, ki se nanaša na predsednika SDS Janeza Janšo.

Danes je Klemenčič dejal, da se morebitne interpelacije, ki je ne izključuje SDS, veseli. Spomnil je, da nekoga sicer ne moreš interpelirati za preteklo delo, “a tudi to je mogoče”. “Dam jim tudi idejo, da mogoče sprožijo parlamentarno preiskovalno komisijo ali vsaj vložijo civilno tožbo,” je pripomnil minister.

V njegovih odgovorih na morebitno interpelacijo bo, je zagotovil, natančno pojasnjeno, kaj so delali in zakaj. Ponovno se bo po njegovih besedah moralo začeti govoriti “o vseh finančnih transakcijah, o bratih, sestričnah ...".

Pojasnil je, da se absolutno strinja tudi z dokončanjem poročila KPK, da se dokončno razjasnijo Janševe finančne transakcije. V zvezi s tem poteka finančna preiskava, uvedena je pravnomočna sodna preiskava, zaradi česar je bila Janši odvzeta imuniteta v DZ, je spomnil minister.

Dodal je, da se je moral kot predsednik KPK zelo zadrževati pri informacijah, ki so jih dobili, kot politik pa se ne bo.

Minister Klemenčič je že v soboto zatrdil, da ne namerava odstopiti, saj da je na KPK pri oblikovanju poročila o premoženjskem stanju politikov delal skrbno in v najboljši veri.

Poročilo KPK je pred dvema letoma povzročilo padec Janševe vlade. Ker je komisijo v času izdaje poročila vodil Klemenčič, je bilo minule dni slišati več pozivov k njegovemu odstopu. Če bo vložena interpelacija, jo bodo podprli tudi v NSi.

STA


Najbolj brano