Klavdija Markež pripravljena prevzeti ministrstvo za izobraževanje

Poslanka SMC Klavdija Markež je v izjavi novinarjem danes potrdila, da sta se s predsednikom vlade Mirom Cerarjem dvakrat pogovarjala o njenem morebitnem prevzemu funkcije ministrice za izobraževanje, znanost in šport. Vodenje ministrstva je tudi pripravljena prevzeti, a je odločitev po njenih besedah v premierjevih rokah.

Klavdija Markež Foto: STA
Klavdija Markež Foto: STA

LJUBLJANA > “Glede na to, da sem dolga leta v izobraževanju, mi je to izziv in priložnost,” je dejala Klavdija Markež.

Miro Cerar je že dopoldne v izjavi novinarjem povedal, da bo ministrico lahko izbral v poslanskih vrstah, presodil pa morda že danes. Novo ministrico sicer išče po tistem, ko je s te funkcije zaradi razkritih honorarnih zaslužkov odstopila Stanka Setnikar Cankar.

Visoki honorarji v profesorskih vrstah so v javnosti dvignili precej prahu. Markeževa je v današnji izjavi novinarjem dejala, da sama ni bila neposredno vpletena “v kaj takega”. V vsakem primeru pa, kot pravi, zagovarja strokovnost pri delu na ministrstvih.

O tem, kako odpravljati anomalije v izobraževalnem sistemu, pa se bodo po njenih besedah pogovarjali tedaj, ko se bo predsednik vlade odločil glede nove ministrice.

Markeževa se v DZ večinoma posveča prav področju javne uprave in izobraževanja. Je članica parlamentarnega odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino ter odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Preden je postala poslanka, je bila Markeževa tudi direktorica na Ljudski univerzi Ptuj.

STA


Najbolj brano