Kitajci se zanimajo za nakup podjetja Outfit7

Slovenska podjetnika Samo in Iza Login naj bi iskala kupca za svoje podjetje Outfit7, katerega glavni globalni proizvod je mobilna aplikacija Talking Tom. Za nakup naj bi se resno zanimala kitajska družba Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co., v teh dneh naj bi oddali zavezujočo ponudbo, danes piše časnik Finance.

Za nakup naj bi se resno zanimala kitajska družba Zhejiang 
Jinke Entertainment Culture Co., v teh dneh naj bi oddali 
zavezujočo ponudbo. Foto: Susana Vera
Za nakup naj bi se resno zanimala kitajska družba Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co., v teh dneh naj bi oddali zavezujočo ponudbo. Foto: Susana Vera

LJUBLJANA > Da Loginova podjetje dejansko prodajata, je Financam v prejšnjih dneh potrdilo več virov iz sveta prevzemov in združitev. Za prodajo naj bi se odločila že pred nekaj meseci. Kupnina za Outfit 7 bi po nekaterih ocenah lahko dosegla 600 milijonov evrov.

Zhejiang Jinke je delniška družba s tržno kapitalizacijo v višini 3,7 milijarde evrov, trgovanje z njihovimi delnicami je že mesec dni ustavljeno. Pojasnilo, ki ga je ob tem objavila njihova uprava, se po navedbah časnika glasi: "Načrtujemo nakup družbe s področja mobilnih iger in zabavne industrije."

Osnovna dejavnost družbe Zhejiang Jinke je sicer proizvodnja peroksidov in drugih kemikalij. Vendar pa je družba, tako izhaja iz baz portala Bloomberg, letos kupila podjetje Zhexin IT. Ta se ukvarja s podobno dejavnostjo kot Outfit7 - zabavne aplikacije, spletne igre in animacija.

Večinska lastnika zasebnega podjetja Outfit 7 sta Samo in Iza Login, ki sta po oceni revije Manager najbogatejša Slovenca. Outfit7 sta Loginova ustanovila leta 2009, leta 2011 je bila ustanovljena slovenska veja družbe, ki se imenuje Ekipa2.

Na ravni skupine so lani ustvarili 108 milijonov evrov prihodkov od prodaje (leto prej 79 milijonov evrov) in 80 milijonov evrov čistega dobička (leto prej 60 milijonov evrov). Lastniki so si lani izplačali za 74 milijonov evrov dividend. Holding Outfit7 Investments Limited ima sedež v Londonu in je davčni rezident Cipra, še pišejo Finance.

STA


Najbolj brano