Katji Šeruga večinska podpora novinarjev Večera

Dosedanja odgovorna urednica časnika Večer Katja Šeruga bo tudi po prevzemu omenjene časopisno-založniške hiše s strani novih lastnikov kot kaže ostala na tem položaju.

Dosedanja odgovorna urednica časnika Večer Katja Šeruga bo tudi po prevzemu omenjene časopisno-založniške hiše s strani novih lastnikov kot kaže ostala na tem položaju. Foto: STA
Dosedanja odgovorna urednica časnika Večer Katja Šeruga bo tudi po prevzemu omenjene časopisno-založniške hiše s strani novih lastnikov kot kaže ostala na tem položaju. Foto: STA

MARIBOR > Potem ko je Katjo Šeruga na ta položaj predlagal novoimenovani upravni odbor pod vodstvom Uroša Hakla, je Šeruga danes prejela še večinsko soglasje novinarskega kolektiva.

Novinarji Večera so danes z dobrimi 66 odstotki soglašali z njenim ponovnim imenovanjem. Od 84 upravičencev, med katerimi so redno zaposleni v uredništvu, redni honorarni sodelavci in fotorepoterji, jih je pravico glasovanja izkoristilo 72, za imenovanje Šeruge pa se je izreklo 48 upravičencev. Aktiv Društva novinarjev Slovenije v Večeru je o izidu glasovanja že obvestil nove lastnike in potencialno odgovorno urednico.

Petčlanski upravni odbor Večera, ki so ga novi lastniki po izglasovanju enotirnega sistema upravljanja imenovali na skupščini v začetku decembra, je sicer nedavno za glavnega izvršnega direktorja imenoval Marka Tišmo, ki se tako vrača na čelo mariborske časopisne hiše.

Postopek prodaje 79,24-odstotnega deleža mariborske časopisno-založniške hiše je bil sklenjen v začetku oktobra, ko je prodajalec Delo prejel milijon evrov kupnine. S tem je bil zaključen dolgotrajni prodajni postopek, ki ga je Delu naložila Agencija za varstvo konkurence.

Delo je imelo omenjeni delež v lasti od novembra 2008, varuh konkurence pa mu je že septembra 2009 naložil, da mora zaradi presežne koncentracije na področju časopisnega in oglasnega trga v letu dni odprodati vsaj 75-odstotni delež v Večeru. Ostali manjšinski lastniki Večera so še SDH (10 odstotkov), Delo Prodaja (6,9) in mali delničarji.

STA


Najbolj brano