Katičeva: Ni informacij, da bi bili med migranti teroristi

Ministrica za obrambo Andreja Katič je v pogovoru za današnje Delo dejala, da nimajo nobenih informacij obveščevalnih služb, da bi bili med migranti teroristi. Glede postavitve tehničnih ovir opozarja, da to ni pristojnost ministrstva za obrambo.

Ministrica za obrambo Andreja Katič je  dejala, da nimajo 
nobenih informacij obveščevalnih služb, da bi bili med 
migranti teroristi. Foto: STA
Ministrica za obrambo Andreja Katič je dejala, da nimajo nobenih informacij obveščevalnih služb, da bi bili med migranti teroristi. Foto: STA

LJUBLJANA > “O postavitvi tehničnih ovir je predsednik vlade nekaj že povedal, pripravljeni so različni scenariji in če bo potrebna pomoč vojske, bo takšna zahteva prišla z notranjega ministrstva. Mi pa smo pripravljeni,” je dejala Andreja Katič.

Ob nasprotovanju bodeči žici med državljani opozarja, da se zavedajo, da gre za humanitarno krizo, ki jo je treba primerno reševati. A hkrati je treba zagotoviti varnost za slovenske državljane in za njihovo premoženje, je dodala.

Slovenskim državljanom se ni še nič zgodilo prav zato, ker varnostni sistem dobro deluje, je poudarila.

Osebno meni, da bi bilo najbolj ustrezno, če bi imela Evropa odgovore glede reševanja migrantske krize. “Morda bo zdaj, ko se bodo po napovedih razmere čez zimo umirile, čas za to,” pravi. A že zdaj bi morala unija po njeni oceni bolj konkretno sprejemati ukrepe, kot denimo za reševanje bank.

STA


Najbolj brano