Kandidata za ministra za izobraževanje poslanca SMC Murglova in Horvat

Vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer je povedala, da obstaja ožji krog možnih kandidatk in kandidatov za novega ministra za izobraževanje, ki jih SMC išče tako v poslanski skupini kot med drugimi člani SMC in širši strokovni javnosti. Sama ostaja vodja poslanske skupine, sta pa med možnimi kandidati poslanca SMC Jasna Murgel in Mitja Horvat.

Predsednik vlade Miro Cerar bo z vsemi možnimi kandidati 
za ministra za izobraževanje, znanost in šport opravil razgovor in se na tej podlagi odločil, je danes povedala Kustec 
Lipicerjeva. Foto: STA
Predsednik vlade Miro Cerar bo z vsemi možnimi kandidati za ministra za izobraževanje, znanost in šport opravil razgovor in se na tej podlagi odločil, je danes povedala Kustec Lipicerjeva. Foto: STA

LJUBLJANA > Predsednik vlade Miro Cerar bo z vsemi možnimi kandidati za ministra za izobraževanje, znanost in šport opravil razgovor in se na tej podlagi odločil, je danes povedala Kustec Lipicerjeva.

Kot so že poročali nekateri mediji, je bila sprva med predlaganimi kandidati tudi sama. Vendar pa so po njenih besedah po temeljitem pogovoru v stranki in posebej s predsednikom vlade ugotovili, da je funkcija vodje poslanske skupine izjemno pomembna in odgovorna ter v tem trenutku terja "več kot polnega človeka, ki je že pridobil prve izkušnje za vodenje poslanske skupine". Tako ostaja na tem mestu, je pojasnila.

O menjavi resorjev med SMC in SD, ki išče novega ministra za obrambo, pa po zagotovilih Kustec Lipicerjeve ni bilo govora.

Predsednik vlade Cerar je v današnji izjavi novinarjem že pojasnil, da v teh dneh nadaljuje s selektivnim pristopom pri iskanju novega ministra za izobraževanje. Merilo ne more biti le strankarsko, je prepričan Cerar, čeprav so po njegovih besedah vedno veseli, če najdejo za kakšno mesto najboljšega med člani stranke.

Nekaj kandidatov bo povabil na razgovor in, kot upa, čim prej tudi sprejel odločitev.

SMC išče novo kandidatko oz. kandidata za ministra po tistem, ko je s te funkcije odstopila Klavdija Markež. Zaradi očitkov o plagiatu magistrske naloge je vrnila tudi poslanski mandat, saj je bila pred nastopom ministrske funkcije v poslanskih klopeh SMC.

STA


Najbolj brano