Kako do brezplačnega arhitekturnega nasveta?

Skupina mladih arhitektov in krajinskih arhitektov bo v prihodnjih dneh po vsej Sloveniji delila brezplačne nasvete glede prostorskih zagat. Obiskali bodo tudi primorska mesta.

Fotografija je simbolična. Foto: Primozic
Fotografija je simbolična. Foto: Primozic

PRIMORSKA > Od 8. do 10. septembra se bodo v šestih primorskih krajih odvijale brezplačne arhitekturne delavnice. “Zanje smo se odločili, ker se želimo približati ljudem. Mladi arhitekti težko dobivamo izkušnje na trgu dela, zato smo se povezali in naše znanje ponudili ljudem,” je povedala Renata Jakopin, ena od 14 mladih arhitektov in krajinskih arhitektov, ki bodo po Sloveniji delili nasvete. Skupaj bodo po vsej državi organizirali dvajset brezplačnih svetovalnic.

Dobrodošli so prav vsi, ki potrebujejo brezplačni arhitekturni nasvet, pa naj bo na področju gradnje, prenove, sanacije, adaptacije ali urejanja okolice. “Svetujemo pa, da se ljudje prijavijo in nam pošljejo vprašanja vnaprej, da se lahko kar se da dobro pripravimo na svetovanje,” je še povedala mlada arhitektka.

V torek, 8. septembra, bodo svetovanja od 10. ure dalje potekala v Tolminu, od 16. ure pa v Novi Gorici. Že naslednji dan se ob 10. uri selijo v Sežano, ob 16. uri pa v Koper, kjer bo ob 18. uri potekalo tudi predavanje z naslovom Krajina, človek in vrt. Primorska turneja se zaključuje v četrtek ob 10. uri v Ilirski Bistrici in ob 16. uri v Postojni. Ob 18. uri bo v Podcerkvi organizirano predavanje z naslovom Kvaliteten prostor je več kot samo vsota njegovih delov. PEM


Najbolj brano