Kadrovski pretres na onkološkem inštitutu

Kadrovski pretresi na Onkološkem inštitutu Ljubljana se očitno nadaljujejo tudi pod novim vodstvom. Nedavno so trije vodilni podali svoje odstopne izjave, neuradno zaradi nestrinjanja z vodstvom inštituta. A vodstvo pravi, da težave izvirajo iz preteklosti, saj se niso reševale sproti in sporazumno.

Kadrovski pretresi na Onkološkem inštitutu Ljubljana se 
očitno nadaljujejo tudi pod novim vodstvom. Nedavno so trije 
vodilni podali svoje odstopne izjave, neuradno zaradi nestrinjanja z vodstvom inštituta. Foto: Beno Aleš/Finance
Kadrovski pretresi na Onkološkem inštitutu Ljubljana se očitno nadaljujejo tudi pod novim vodstvom. Nedavno so trije vodilni podali svoje odstopne izjave, neuradno zaradi nestrinjanja z vodstvom inštituta. Foto: Beno Aleš/Finance

LJUBLJANA > V. d. generalne direktorice inštituta Zlata Štiblar Kisić in strokovni direktor inštituta Viljem Kovač sta potrdila, da sta prejela tri odstopne izjave, od katerih je ena že umaknjena, za ostali dve pa pričakujeta, da bosta umaknjeni do konca tedna. "Kjer se veliko dela, je velika verjetnost za zaplete," sta navedla.

Pojasnila sta, da so vzroki za nesoglasja v neenotnih pogledih med oddelki glede organizacije delovnih procesov.

"Razmere urejamo skupno, z upoštevanjem in uvajanjem metod za izboljšanje organizacije dela, to pa je tudi sicer ena od prioritetnih nalog onkološkega inštituta v okviru izboljšanja kakovosti in varnosti bolnikov," sta zapisala.

Uvajajo nove metode izboljšanja kakovosti in varnosti, klinične poti, akreditacija, gre za vrsto aktivnosti, ki prinašajo tudi veliko sprememb. To pa je povezano tudi z občasnimi nesporazumi, kar je vse del procesa dela in spreminjanja, sta navedla.

Prepričana sta, da bodo s strpnim in argumentiranim pogovorom lahko razrešili tudi ta zaplet. "Rešitve bodo gotovo uspešne, saj imamo vsi zaposleni skupni cilj, kako najprimerneje in najučinkoviteje pomagati bolnikom," sta še navedla.

Ob tem sta poudarila, da delo na inštitutu poteka popolnoma nemoteno. "Nobeno notranje urejanje razmerij in uvajanje sprememb v procesu dela in prizadevanjih za izboljšave doslej ni in tudi v bodoče ne bo vplivalo na delovanje ustrezne celostne zdravstvene oskrbe bolnikov," sta še poudarila.

STA


Najbolj brano