KPK bo nadaljeval postopek nadzora nad premoženjskim stanjem Jankovića

Senat Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) je danes sprejel odločitev, da bo komisija nadaljevala postopek nadzora nad premoženjskim stanjem ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Sklep je senat sprejel soglasno, so sporočili iz KPK.

Senat Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) je danes 
sprejel odločitev, da bo komisija nadaljevala postopek nadzora nad premoženjskim stanjem ljubljanskega župana 
Zorana Jankovića. Foto: Daniel Novakovic
Senat Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) je danes sprejel odločitev, da bo komisija nadaljevala postopek nadzora nad premoženjskim stanjem ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Foto: Daniel Novakovic

LJUBLJANA > Vrhovno sodišče je namreč konec maja delno ugodilo Jankovićevi pritožbi na zaključno poročilo KPK iz leta 2013 o njegovem premoženjskem stanju. Presodilo je, da je komisija s tem, ko mu osnutka omenjenega poročila ni prej poslala v izjasnitev, nezakonito posegla v njegovo ustavno pravico. Zato je poročilo v delu, ki se nanaša na Jankovića, odpravila.

Predsednik KPK Boris Štefanec se je za nadaljevanje postopka zavzel že po objavi sodbe vrhovnega sodišča. Kot je dejal, je bila odpravljena odločba, ne pa tudi vse ugotovitve in okoliščine, ki so bile ugotovljene med postopkom.

Po današnjem sklepu senata komisije pa so sporočili, da bo komisija postopek izvedla tako, da bo delovala v skladu s sodbo vrhovnega sodišča oziroma njenimi ugotovitvami.

Janković odločitev KPK pozdravlja in zagotavlja, da bo v postopku sodeloval, so pojasnili na MOL. Sam je komisiji 17. julija tudi poslal pismo, v katerem jo je pozval, naj njegovo premoženjsko stanje vnovič preverijo.

KPK je sicer podobno ravnal tudi v primeru prvaka SDS Janeza Janšo, kjer se je po odločitvi vrhovnega sodišča prav tako odločil za ponovitev nadzora. V poročilu, objavljenem konec junija, pa je za obdobje, ko je bil Janša poslanec in premier, vnovič ugotavljal nepojasnjeno povečanje njegovega premoženja.

STA


Najbolj brano